SC ZONA D ia în calcul suspendarea lucrărilor la contractele de investiții publice din municipiul Petroșani până după alegeri

Home Economie SC ZONA D ia în calcul suspendarea lucrărilor la contractele de investiții publice din municipiul Petroșani până după alegeri
SC ZONA D ia în calcul suspendarea lucrărilor la contractele de investiții publice din municipiul Petroșani până după alegeri

Constatăm cu mâhnire faptul că dezbaterile de pe scena publică locală, declanșate în avanpremiera alegerilor locale din acest an, sunt în măsură să afecteze nu doar imaginea publică a companiei noastre, ci și viața de zi cu zi a sutelor de salariați ai firmei, drept pentru care ne vedem puși în situația de a reacționa corespunzător.

De la bun început, dorim să facem precizarea clară că nu suntem partizani ai niciunei formațiuni politice și nu ne interesează sub nici o formă spectrul politic și jocul electoral. În același timp însă, nu putem accepta ca activitatea companiei noastre să fie subiect al unor dispute cu scop politic și electoral. Drept pentru care aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, în cei 25 de ani de activitate pe care SC ZONA D SRL Petroșani i-a derulat pe piața construcțiilor , perioadă în care am finalizat cu succes, întotdeauna la termen și în condițiile de calitate solicitate, sute de proiecte de investiții publice în toate localitățile Văii Jiului și nu numai,  nu au fost niciodată semnalate probleme în materie de execuție a acestora. Dimpotrivă, ne-am bucurat întotdeauna de aprecieri pentru munca depusă de salariații noștri, în mare parte ei înșiși locuitori din această zonă. În plus, firma noastră și-a adus un aport semnificativ în economie, fapt confirmat de numărul mare de angajați care beneficiază de salarii de minim 500 de euro, dar și de cuantumul taxelor și impozitelor plătite care, în anul 2019, au fost de peste 1.400.000 de euro numai către bugetul de stat.

Constatăm cu stupefacție că, deși lucrăm din anul 2018 pe șantierul de la Petroșani al proiectului de investiții din fonduri europene accesat de Apa Serv pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare, dar și la multe alte proiecte edilitare ale administrației locale de la Petroșani, în derularea cărora nu am avut până acum divergențe majore cu beneficiarii noștri, odată cu startul neoficial al campaniei electorale, am devenit ”beneficiarii finali” ai apostrofărilor de la instituții precum Primăria Petroșani, Consiliul Județean Hunedoara, Apa Serv Valea Jiului, dar și de la locuitori ai Petroșaniului și mass-media.

Precizăm că, pentru a reduce cât mai mult posibil disconfortul creat de investițiile în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare pentru cetățenii din Petroșani, muncitorii noștri – în bună parte, ei înșiși cetățeni ai acestei localități și locuitori în zonele vizate de lucrări – au acceptat să muncească și în condiții meteo vitrege și să acționeze în așa fel încât să putem finaliza la termenul stabilit prin contract această investiție. Menționăm că lucrăm numai după proiecte aprobate și avizate, pe care le respectăm întocmai, iar până acum două săptămâni nu am avut nici un fel de reclamații pentru activitatea noastră,în zona Dimitrov . Apreciem că afirmațiile lansate în spațiul public potrivit cărora am produs, în zona Dimitrov, un ”dezastru” nu sunt corecte și semnalăm cu îngrijorare faptul că salariații noștri reclamă tot mai des faptul că se simt amenințați, apostrofați, chiar înjurați, fapt pentru care se tem să mai meargă la acest loc de muncă. În aceste condiții, apreciem că escaladarea unui ”fenomen Ditrău” în Petroșani este extrem de periculos, iar încurajarea lui chiar de către administrația locală este intolerabilă.

Menționăm că, așa cum SC Zona D SRL a făcut în toți cei  25 de ani de activitate, dorim să contribuim la dezvoltarea acestui oraș și a acestei regiuni în care ne desfășurăm activitatea și în care locuim. Amintim că doar pentru acest proiect firma noastră a angajat zeci de muncitori din Petroșani.Alocăm lunar peste 130.000 de euro pentru fondul de salarii și încă o dată pe atât pentru închirierea de utilaje. Tratăm cu toată seriozitatea fiecare contract și acționăm cu responsabilitatea cuvenită în execuția acestora. Însă, în fața unei atitudini ostile față de noi, fie ea chiar și una cu interes temporar, electoral, ne rezervăm obligația de a ne apăra, în primul rând angajații .

În acest sens, informăm că, dacă presiunea pusă pe firma noastră va continua,  analizăm la modul cel mai serios oportunitatea suspendării tuturor contractelor noastre de lucrări publice pe raza municipiului Petroșani, atât a celor pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, cât și a celor pentru reabilitarea și întreținerea drumurilor publice, până după alegerile locale, chiar dacă, pentru noi, acest lucru poate conduce la neîncadrarea în termenele de execuție și plata penalităților aferente.

În numele întregului colectiv al SC Zona D SRL,

TAMAȘ TODOR
Administrator