Fotbalul renaște la Hunedoara ! CS Hunedoara devine partener al Academiei de fotbal Gheorghe Hagi și al FC Viitorul Constanța

Clubul Sportiv Hunedoara (club aflat în subordinea Consiliului Local al municipiului Hunedoara), Clubul Sportiv Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și Fotbal Club Viitorul Constanța au devenit parteneri, după ce au semnat în acest sens un acord de colaborare la Hunedoara. Evenimentul a avut loc joi, 13 februarie 2020 la sediul Primăriei municipiului Hunedoara. La semnarea documentelor au participat fostul internațional Gică Popescu (în calitate de reprezentant al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”), Zoltan Marton Iasko (reprezentând Viitorul Constanța), Daniel Stroia (directorul CS Hunedoara), precum și primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

„Vreau să le mulțumesc oaspeților noștri de astăzi. Vă informez, de asemenea că avem un buget stabil la Clubul nostru sportiv, probabil cel mai mare buget la nivelul Ligii a III-a din România, respectiv între 1.500.000 și 1.800.000 de lei. De asemenea, avem aproximativ 200 de copii la acest centru de juniori, iar parteneriatul acesta ne obligă să investim chiar mai mulți bani, pentru că niciun efort nu este prea mare pentru investiția în copii și juniori”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Contractul semnat de cele trei cluburi de fotbal prevede colaborarea dintre acestea în vederea selecției, pregătirii și promovării celor mai talentați tineri jucători de fotbal pentru competițiile profesioniste. Gică Popescu a ținut să informeze faptul că Academia de fotbal ”Gheorghe Hagi” și Clubul Viitorul Constanța au început o serie de parteneriate cu cluburi de copii și juniori din România, iar dorința sa a fost ca unul dintre acestea să fie încheiat la Hunedoara. „Istoria este cea care ne-a făcut să alegem această zonă. Întotdeauna Hunedoara a fost o pepinieră de juniori extraordinară pentru fotbal. Un alt element important în alegerea Hunedoarei ca partener al nostru este prezența lui Dan Stroia aici, cu care am jucat la lotul de juniori și știu cât de serios este. Încheiem astăzi un parteneriat cu beneficii reciproce. Dorim ca jucătorii pe care îi aveți la Hunedoara să vină către noi, către Constanța, pentru că știți foarte bine condițiile de acolo și maniera serioasă în care facem lucrurile la noi la academie. Beneficiile celor de aici vor fi atât financiare cât și de imagine, pentru că în momentul în care trimiteți un jucător din Hunedoara la Academia de Fotbal «Gheorghe Hagi» el are toate șansele de a merge către fotbalul mare. Știți foarte bine că suntem clubul care a vândut cei mai mulți jucători în străinătate în ultimii ani”, a spus Gică Popescu.

Și Daniel Stroia, directorul CS Hunedoara s-a declarat încântat de acest proiect care poate contribui la relansarea sportului cu balonul rotund în Hunedoara. „Le mulțumesc vechilor mei colegi că ne-au onorat cu prezența și îi felicit pentru ceea ce fac la Constanța și pentru ceea ce au făcut și fac pentru fotbalul românesc. Îi felicit că au ales Hunedoara ca partener, pentru că Hunedoara are tradiție, are resurse și este un club stabil din punct de vedere financiar. Vreau să mai spun că Gică Popescu și Zoltan Iasko pe lângă faptul că au fost doi mari fotbaliști, sunt și niște mari caractere. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat șansa de a juca atât alături de ei cât și împotriva lor, pe terenul de fotbal”, a spus Daniel Stroia, directorul Clubului Sportiv Hunedoara.

Noul acord de colaborare a intrat în vigoare de la data semnării lui de către cele trei părți.