Încă o veste bună pentru pensionari: Legea Resmeriță funcționează !

Home Politică Încă o veste bună pentru pensionari: Legea Resmeriță funcționează !
Încă o veste bună pentru pensionari: Legea Resmeriță funcționează !
 După informația adusă zilele trecute de senatorul PSD Cristian Resmeriță, potrivit căreia în aceste zile au început recalculările pensiilor de urmaș în baza Legii 221/2018, parlamentarul social-democrat mai vine acum cu încă o veste bună pentru pensionari.
Acesta a declarat că potrivit semnalelor primite la cabinetul său parlamentar, legea prin carestagiul de cotizare scade la 15 ani pentru persoanele care lucrează la exploatările miniere aflate pe închidere, cunoscută drept ”Legea Resmeriță”, a început să își producă efectele. Astfel, primele decizii pe „Legea Resmeriță”au fost emise de Casa de Pensii către beneficiarii care au depus documentele necesare în acest sens.
Mă bucură foarte mult faptul că această lege, pe care oamenii Văii Jiului au numit-o deja „Legea Resmeriță„, probabil pornind de la faptul că sunt inițiator al acestui proiect legislativ, îşi produce deja efectele, iar primii beneficiari au și primit deciziile de pensionare în baza acestei legi. Mă bucur că acest proiect al meu, pe care l-am depus la Parlament pentru a veni în sprijinul oamenilor, în mod special a celor care lucrează la minele pe închidere, a fost adoptat în Parlament și a devenit lege. Le mulțumesc colegilor care au votat pentru acest proiect de lege dar, doresc să informez totuși populaţia Văii Jiului, că actualul Guvern PNL a făcut tot ceea ce era posibil pentru ca această lege SĂ NU INTRE ÎN VIGOARE. Sigur, e mai puțin important acum acest lucru, pentru că este bine când totul se termină cu bine”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță
În susținerea declarațiilor sale, senatorul Cristian Resmeriță a prezentat și dovada certă că această lege funcţionează, prin publicarea Decizie privind acordarea dreptului de pensie pentru limită de vârstă, primită din partea unui ortac, cetățean al municipiului Lupeni, care a ieşit la pensie pe ”Legea Resmeriță”, având vârsta de 53 de ani și o vechime în grupa I de muncă de 15 ani, 8 luni și 4 zile. 
”Recunosc că am avut emoții cu privire la punerea în aplicare a acestei legi, tocmai de aceea m-am bucurat foarte mult de vestea că ”Legea Resmeriță” – și le mulțumesc celor care au dat și mai mult valoare activității mele politice de la Parlament, numind așa această lege – funcționează și oamenii beneficiază deja de drepturile care li se cuvine în baza acesteia”, a mai spus senatorul social democrat Cristian Resmeriță.