Două noi contracte de lucrări pentru reabilitări de aducțiuni și rețele de apă și canalizare, semnate de Apa Serv

Home Economie Două noi contracte de lucrări pentru reabilitări de aducțiuni și rețele de apă și canalizare, semnate de Apa Serv
Două noi contracte de lucrări pentru reabilitări de aducțiuni și rețele de apă și canalizare, semnate de Apa Serv

Două noi contracte de lucrări din cadrul proiectului derulat de Apa Serv Valea Jiului cu fonduri europene au fost semnate luni, 24 februarie 2020 la sediul companiei de apă de la Petroșani. Potrivit directorului ASVJ, Cristian Ionică este vorba despre un contract care vizează reabilitarea aducțiunii Morișoara și a rețelelor de apă și canalizare din orașul Aninoasa, respectiv un alt contract care are ca obiectiv reabilitarea rețelelor de apă și canalizare de pe raza municipiului Vulcan.

”Vorbim despre alte două contracte majore, care au în vedere reabilitarea rețelor de apă și de canalizare, de data aceasta din localitățile Vulcan și Aninoasa. Am semnat astăzi contractele de execuție ale acestor două contracte cu reprezentantul firmei care a câștigat licitația pentru execuție. Pentru implementarea acestor investiții, constructorul are la dispoziție 24 de luni pentru a finaliza lucrările, termenul pornind de la data emiterii ordinului de execuție, iar valoarea cumulată a acestor contracte este de aproape 37 milioane de lei, fără TVA”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al ASVJ.

La rândul său, directorul Departamentului Dezvoltare din cadrul companiei de apă de la Petroșani, Monica Tarcea a precizat că lucrările programate în cadrul acestor două contracte sunt complexe, presupunând o serie de provocări de natură tehnică. ”Niciunul din aceste două contracte nu este ușor, dimpotrivă ele presupun o serie de soluții tehnice complexe și care vor genera, în mod evident, un disconfort cetățenilor din cele două localități, pentru care încă de pe acum ne cerem scuze cetățenilor. Trebuie însă să facem precizarea că aceste investiții sunt în beneficiul oamenilor și că, fără resursele financiare europene care au fost atrase, nici Apa Serv și nici primăriile din cele două orașe, nu ar fi avut niciodată bani pentru a face aceste investiții care, într-un final, conduc la creșterea calității serviciilor de alimentare cu apă și canalizare”, a declarat Monica Tarcea.

Cele două contracte de lucrări, pe raza localităților Aninoasa și Vulcan vor fi executate de firma Metalprod West SRL. Administratorul firmei, Ovidiu Gabor, prezent la festivitatea de semnare a documentelor din aceste contracte, spune că deși se află la prima relație de parteneriat cu compania de apă din Valea Jiului, va reuși să se ridice la standardele de calitate solicitate de beneficiar.

Contractul privind ”Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare Aninoasa și a aducțiunii Morișoara” (Lot1: VJ-CL-07) presupune:

  • reabilitarea rețelelor de apă și a branșamentelor existente în orașul Aninoasa, pe o lungime de 1,9 km, străzile vizate fiind: Progresului, Horea, Zona Sector, Bănciloni, Bujorului (Bld. Iscroni) și Costeni;
  • reabilitarea rețelelor de canalizare și a racordurilor existente în orașul Aninoasa, pe o lungime de 2,5 km, străzile vizate fiind: Cătănești, Bujorului, Ghe. Doja și Progresului;
  • reabilitarea conductei de aducțiune a apei potabile Morișoara, pe o lungime de circa 3 km.

Valoarea contractului este de 10.299.358 lei.

Contractul privind ”Reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din municipiul Vulcan” (Lot2: VJ-CL-10) presupune:

  • reabilitarea rețelelor de apă și a branșamentelor existente în municipiul Vulcan, pe o lungime de aproximativ 16,6 km, străzile vizate fiind: Crividia (DJ666), Valea Arsului, Plevna, Agrement Brazi, Decebal, Morii, Decebal-DJ664, V. Alecsandri, Dorobanți, Șt.O.Iosif, M. Eminescu, Paroșeni, N. Titulescu, Aleea Crizantemelor, Griviței și Jiului;
  • respectiv reabilitarea rețelelor de canalizare și a racordurilor existente în municipiul Vulcan, pe o lungime de aproximativ 7,5 km, străzile vizate fiind: Aleea Crizantemelor, Aleea Trandafirilor, 1 Iunie, Bd. M. Viteazu, Aleea Muncii, Traian, V. Alecsandri, Romană și Platoului.

Valoarea contractului este de 26.295.669 lei.

La festivitatea de semnarea a celor două contracte de lucrări au participat: Cristian Ionică – director general al ASVJ, Monica Tarcea – director Departament Dezvoltare al ASVJ; Florin Donisă – director Departament Exploatare al ASVJ, Ovidiu Gabor – administrator al executantului SC Metalprod West SRL, reprezentanți ai Serviciului UIP din cadrul Apa Serv și reprezentanți ai consultantului de implementare a proiectului, respectiv ai asocierii EPMC Consulting, TPF Inginerie și Energsoft Engenharia precum și ai mass-media.