Pasionații de robotică din Valea Jiului, în top și la turneul de calificare pentru ”First Tech Challange 2020”

Home Educație Pasionații de robotică din Valea Jiului, în top și la turneul de calificare pentru ”First Tech Challange 2020”
Pasionații de robotică din Valea Jiului, în top și la turneul de calificare pentru ”First Tech Challange 2020”

Prezența echipajelor de robotică de la liceele Văii Jiului nu a trecut neobservată nici la turneul de calificare pentru ”First Tech Challange Romania 2020” – cel mai mare program de robotică din țara noastră, eveniment care a avut loc la finalul săptămânii, mai exact în perioada 22-23 februarie 2020 la Timișoara.

Aici, aproape 50 de echipaje de robotică din zona de vest a țării și-au disputat calificarea pentru ”First Tech Challange Romania 2020”, care va avea loc anul acesta la Cluj Napoca. Nouă dintre acestea au fost din județul Hunedoara, iar două au reușit să se califice pentru etapa națională a celei mai importante competiții de robotică din România. Apreciabilă este prestația echipajului ROBOKEY de la Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroșani care au obținut calificarea pentru finala de la Cluj Napoca, cu toate că s-au aflat la prima lor prezență în cadrul unui concurs de robotică, echipajul fiind înființat abia din acest an școlar. Echipajul Robokey s-a clasat pe locul 26 în clasamentul general.

Un rezultat și mai bun au avut membri echipajului ALPHABIT de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani care s-au clasat pe locul 7 în clasamentul general, dar în același timp și-au adjudecat unul dintre cele mai importante premii speciale oferite de organizatorii turneului de calificare de la Timișoara, este vorba despre premiul ”Think Award 1st place”.

”Dacă privim înapoi, am fost extrem de bucuroși să ne reîntâlnim cu vechi prieteni și să jucăm meciuri alături de ei sau contra lor. Aceste două zile au fost foarte frumoase, pline de emoții și provocări. Însă tot efortul depus a meritat, deoarece am reușit să obținem Think Award 1st place, reușind să ne calificăm la națională. Premiul Think – Think Award – Echipa câștigătoare al premiului afișează clar procesul de proiectare și construcție al robotului în caietul tehnic. Acest premiu onorează echipa care a avut cea mai bună secțiune de inginerie a caietului tehnic care a afișat clar folosirea matematicii, fizicii și proiectării în construcția robotului lor”, precizează prof. Daniela Ciontescu, coordonatorul proiectului Alpha Bit de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani. 

Echipajele de robotică ALPHA BIT și ROBOKEY, ambele din Petroșani, vor fi prezenta la turneul final al concursului de robotică ”FIRST Tech Challenge Romania 2020”, care va avea loc în perioada  27-29 martie 2020, la Cluj Napoca, în cadrul programului național ”Nație prin Educație”.