Stația de tratare a apei de la Jieț, gazdă pentru ”Școala Altfel”

Home Educație Stația de tratare a apei de la Jieț, gazdă pentru ”Școala Altfel”
Stația de tratare a apei de la Jieț, gazdă pentru ”Școala Altfel”

Un grup de elevi ai Școlii gimnaziale nr. 2 de la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani au fost miercuri, 26 februarie 2020 oaspeți ai Uzinei de Apă Jieț, în cadrul unei inedite vizite derulate de aceștia în programul educațional ”Școala Altfel”.

Elevii, împreună cu profesorul coordonator Adriana Radu au putut vedea ”pe viu” cum funcționează o uzină de apă și, practic, cum ajunge apa din pârâul Jieț la standardele de igienă și calitate prin care poate fi livrată la robinetele locuitorilor din Petrila și Petroșani, ca și apă potabilă.

Explicațiile privind etapele de captare, tratare, analiză și distribuție a apei potabile, care se derulează în cadrul acestei uzine moderne de apă potabilă din structura Apa Serv Valea Jiului le-au prezentate elevilor chiar de către ing. Cristian Ionică, directorul companiei de apă din Valea Jiului, dar și de specialiștii din echipa tehnică ce deservește această Uzină de apă.

În cadrul vizitei, oaspeții au făcut și un tur complet al Uzinei de apă Jieț, în care au putut să vadă traseul tehnologic al apei, de la captare şi până la reţeaua de distribuţie, după care elevii au vizitat și Laboratorul de analize unde au avut ocazia de a participa activ la efectuarea analizelor de calitate a apei potabile.

”Întotdeauna sunt încântat de interesul pe care copiii îl au față de activitatea noastră, față de ceea ce se întâmplă cu adevărat într-o uzină de apă și cred că astfel de lecții deschise, pe care noi le găzduim cu plăcere de fiecare dată sunt mai mult decât binevenite. De data aceasta, alături de colegii mei, ne-am bucurat de faptul că elevii de la Școala 2 din Petroșani, care ne sunt și vecini la sediul central al Apa Serv din Colonia Petroșaniului, ne-au făcut această vizită și mai ales pentru că au fost foarte receptivi la toate obiectivele vizitate, au fost atenți și au pus întrebări pragmatice la care au primit, evident, răspunsuri pe măsură. Îi mulțumesc doamnei prof. Adriana Radu pentru inițiativă și, desigur, informăm și celelalte cadre didactice interesate că porțile Apa Serv rămâne deschise întotdeauna pentru Școala Altfel”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului. 

La finalul vizitei acestui grup de elevi, a avut loc și o sesiune de verificare a cunoştinţelor acumulate cu acest prilej, iar pentru că au demonstrat că au înțeles cu adevărat ceea ce se întâmplă în Uzina de apă de la Jieț, fiecare elev a primit drept răsplată câte o diplomă personalizată de către Apa Serv Valea Jiului special pentru evenimentul la care au participat.