Locuințe sociale din Lupeni, reabilitate cu bani europeni

Home Administrație Locuințe sociale din Lupeni, reabilitate cu bani europeni
Locuințe sociale din Lupeni, reabilitate cu bani europeni

Grație implementării proiectului ”Bahtalo !Împreună combatem sărăcia și discriminarea” de către municipalitatea din Lupeni, un prim lot de 16 locuințe sociale din municipiul Lupeni aflate în folosința unora dintre persoanele ce constituie grupul țintă al acestui proiect european, vor intra în reabilitare în perioada imediat următoare.

În acest sens, Primăria Lupeni a demarat procedurile de atribuire a unui contract de investiții în valoare de 1.119.742 lei. Apartamentele vizate, situate pe strada Viitorului din municipiul Lupeni, se află în prezent într-o stare avansată de degradare și necesită reparațiile necesare, cu atât mai mult cu cât sunt locuite de familii formate din mai multe persoane, vulnerabile din punct de vedere social și cu venituri foarte mici. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că în cadrul acestui proiect, pentru cele 16 locuințe sociale, se vor executa lucrări ce presupun reparații la zidărie (interior și exterior), înlocuirea tâmplăriei la uși și ferestre, reparații la acoperiș, reparații la instalațiile sanitare și la cele electrice.

”Cred că acest proiect, ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, care este unul pe cât de complex, pe atât de necesar va contribui, în final, la schimbarea statutului social al celor 960 de cetățeni ai municipiului Lupeni, care constituie grupul țintă al acestuia. Este foarte important că am reușit, în cadrul acestui proiect, să atragem bani atât pentru măsuri de protecție socială, de educație, de sănătate, de formare profesională și antreprenorială pentru persoane vulnerabile din comunitatea noastră, dar și să obținem fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea unor locuințe sociale și a clădirii fostei Stomatologii din vechiul centru al orașului”, a explicat primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit proiectului ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, 960 de persoane din grupul țintă identificat în municipiul Lupeni, din care 381 de etnie romă, vor beneficia de programe dedicate care au ca scop scoaterea lor din sărăcie și integrarea pe piața muncii, precum și creșterea calității vieții, prin realizarea unor investiții în reabilitarea unui număr de 36 locuințe sociale, dar și prin accesul la servicii de sănătate, educație și cultură. Toate aceste acțiuni sunt finanțate în cadrul unui proiect care se derulează de aproape 3 ani la Lupeni, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Programul urmează să fie finalizat în cursul acestui an.