La Casa studenților din Petroșani, tineri artiști ai Văii Jiului au deschis ”Târgul de mărțișoare”

Home Cultură La Casa studenților din Petroșani, tineri artiști ai Văii Jiului au deschis ”Târgul de mărțișoare”
La Casa studenților din Petroșani, tineri artiști ai Văii Jiului au deschis ”Târgul de mărțișoare”

Un inedit târg de artă, având în centrul atenției o seamă de creații tipice începutului de primăvară, de la mărțișoare la felicitări pentru mame și de la tablouri până la… dulceață de trandafir și-a deschis porțile la Petroșani, în sala multifuncțională a Casei de Cultură a Studenților.

La vernisajul care a avut loc joi, 27 februarie 2020 au fost prezenți o mare parte dintre tinerii artiști prezenți cu propriile creații realizate pentru acest eveniment, dar și un număr semnificativ de iubitori ai artelor plastice.

Amfitrion al evenimentului a fost cunoscutul artist plastic Sorin Oprea, cel care i-a prezentat pe toți cei care sunt prezenți în standurile expoziționale. ”Este vorba, în primul rând, despre copiii talentați în domeniul artelor plastice de la Cluburile copiilor și elevilor din Petroșani, Petrila, Lupeni și Vulcan, despre câțiva tineri din echipa maestrului coregraf Nicolae Nicoară, Sofia Piscureanu, Andreea Pînzariu, despre pasionatul profesor Dana Tacea de la Vulcan și despre alți creatori ai acestui gen artistic de sezon. Ceea ce este important de precizat este că toate creațiile expuse în cadrul acestui târg sunt, așa cum se poate deduce chiar din denumirea aceasta de târg, de vânzare și, evident, ele pot constitui un frumos cadou de 1 sau 8 Martie pe care-l puteți face celor dragi”, ne-a spus Sorin Oprea.

Încântat de creațiile elevilor săi, dar și de munca profesorilor coordonatori ai acestora, s-a declarat și prof. Radu Chința, ditectorul Clubului Copiilor și Elevilor. ”Noi am participat cu multă bucurie la acest târg de mărțișoare, iar elevii cercurilor de artă plastică de la Petrila, Petroșani, Lupeni și Vulcan au venit cu mărțișoare și felicitări frumoase, create de ei special pentru acest eveniment. Îi felicit pe toți cei care au participat la acest frumos eveniment artistic și le mulțumesc gazdelor pentru invitația de a fi și noi prezenți la acest eveniment artistic”, a spus prof. Radu Chința.

Exponatele realizate de copiii de la Cluburile reunite ale Copiilor din Valea Jiului dar mai ales creațiile deosebite realizate, într-o tehnică deosebită, din argint și cristale Swarovski, de către prof. Dana Tacea sau „creațiile dulci” ale Ginei Deatc s-au bucurat de atenția vizitatorilor, așa cum și tablourile de pe simeze avându-i drept autori pe Sorin Oprea, Nicolae Nicoară sau Robert Hummel au stârnit admirația publicului.

Pentru cei interesați, informăm că ”Târgul de primăvară” de la Casa Studenților din Petroșani rămâne deschis și în zilele următoare și poate fi vizitat gratuit de cei care doresc să admire lucrările expuse, dar mai ales de cei care vor să achiziționeze un cadou unic de mărțișor pentru cei dragi.