Aviz negativ în Parlament pentru Lucian Heiuș ministrul propus de PNL pentru Finanțe

Home Politică Aviz negativ în Parlament pentru Lucian Heiuș ministrul propus de PNL pentru Finanțe

În cadrul audierilor care au avut loc marți, 3 martie 2020 la Parlament, ministrul propus de PNL pentru portofoliul Finanțelor Publice în Guvernul Câțu, este vorba despre deputatul liberal Lucian Heiuș, a obținut un aviz negativ din partea membrilor Comisiei pentru Buget-Finanțe.

Lucian Heiuș a fost apreciat în cadrul dezbaterilor, președintele comisiei, social-democratul Eugen Teodorovici apreciind chiar că „se vede clar diferența între domnul Heiuș și ministrul de tristă amintire, care este foarte mare.”

Cu toate acestea, fiind vorba despre un membru al PNL, cei 19 parlamentari ai PSD din Comisia de Buget-Finanțe a celor două camere parlamentare s-au abținut de la vot. Liderul liberalilor hunedoreni a obținut astfel doar 15 voturi ”pentru”, din partea parlamentarilor PNL, ALDE, PMP și UDMR, în timp ce 3 parlamentari ai USR au votat ”împotrivă”. Din păcate, rezultatul votului nu a fost unul suficient pentru a-l califica cu ”aviz favorabil” pe Lucian Heiuș pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Chiar și așa, liberalii din județul Hunedoara se declară onorați de prestația acestuia la audierile din Parlament, care-l certifică, așa cum consideră primvicepreșdintele PNL Hunedoara, Adrian David, drept ”cel mai bun ministru de finanțe pe care l-am putea avea.”