”Infernul” lui Sartre, se joacă în premieră la Teatrul de Artă din Deva

Home Cultură ”Infernul” lui Sartre, se joacă în premieră la Teatrul de Artă din Deva
”Infernul” lui Sartre, se joacă în premieră la Teatrul de Artă din Deva

Iubitorii Thaliei sunt invitați miercuri, 4 martie 2020, de la ora 19,00 în sala de spectacol a Teatrului de Artă din Deva, la premiera piesei ”Infernul”, o adaptare după piesa ”Cu ușile închise” a lui jean Paul Sartre, în viziunea regizorală a lui Daniel Bucur.

„INFERNUL este o adaptare dupa piesa filozofica CU USILE INCHISE a lui Jean Paul Sartre scrisă în 1943 și reprezentată la Paris pentru prima dată în 1944. Această piesă este reprezentativă pentru existențialism, o mișcare literară de la începutul secolului XX în care ființa umană este definită prin gesturile și non-gesturile sale.

Distribuția acestui spectacol este asigurată de actorii: Eugen Pădureanu, Ioana Cojocărescu, Viorica Bulgac și Diana Roșca.

În sinopsisul piesei, regizorul Daniel Bucur arată că în ”Infernul”, trei personaje se întâlnesc după moarte în aceeași încăpere. Sunt Gar, jurnalist, Inès, angajată la postă și Ella, o bogată si mondenă doamnă. Cei trei nu s-au vazut înainte și nu se cunosc, provenind din medii foarte diferite. Mai mult decât atât, nici măcar nu împărtășesc aceleași credințe sau aceleași gusturi. În acest spațiu închis se va desfășura un adevarat proces în care fiecare dintre cele trei personaje judecă și este judecat pentru faptele reprobabile care întunecă existența fiecăruia. În acest INFERN nu există nici călău, nici instrumente de tortură fizică, pentru că… „Infernul sunt ceilalți”.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele s-au pus în vânzare la agenția Teatrului de Artă din Deva. Prețul unui bilet 30 lei sau, după caz, 15 lei cu reducere.