O tânără spaniolă studiază tehnici de promovare în turism la Consiliul Județean Hunedoara, în cadrul Programului Eurodyssee

Home Stiri la zi O tânără spaniolă studiază tehnici de promovare în turism la Consiliul Județean Hunedoara, în cadrul Programului Eurodyssee
O tânără spaniolă studiază tehnici de promovare în turism la Consiliul Județean Hunedoara, în cadrul Programului Eurodyssee

Clara Valero Roca locuiește într-o mică localitate lângă Barcelona (Spania) și este licențiată în managementul turismului. Ea este cea mai recentă beneficiară a Programului Eurodyssee, prin care Consiliul Județean Hunedoara s-a implicat de mai bine de 20 de ani în organizarea de stagii de pregătire profesională pentru tinerii din diverse regiuni ale Europei.

Marți, 3 martie, Clara s-a prezentat la noul ei ”loc de muncă” de la Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara (A.D.E.H.), instituția cheie în promovarea turistică a județului, aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara, după ce a efectuat deja un stagiu similar și în Spania, la ”Sagrada Familia”. Tânăra începe activitatea la Deva după un stagiu de o lună în care a parcurs rigorile unui curs intensiv de limba română.

Profilul activității derulate la A.D.E.H. este complementar și extinde experiența pe care Clara o are în prezent în turism. ”Am studiat în facultate teoretic tot ce ține de administrarea unei activități turistice. Am bifat și experiențe practice în domeniu, lucrând o perioadă în zona de interfață cu turiștii la Sagrada Familia, precum și în diferite unități hoteliere. Ceea ce urmăresc acum este să deprind, practic, elemente de background în derularea activității turistice. Cum se face promovarea profesională a unor atracții turistice este ținta mea de interes actuală. Sunt extrem de nerăbdătoare să cunosc oferta județului Hunedoara în domeniu și mai ales să produc rezultate de care să fiu mândră atât eu, cât și noii mei colegi de la A.D.E.H. Ca primă impresie, vreau să vă spun că nu am întâlnit încă nici unde o comunitate atât de ospitalieră ca aici. Și am vizitat deja multe țări din toată lumea”, spune Clara.

”Stagiul tinerei din Spania va debuta cu o serie de deplasări la obiectivele turistice ale Hunedoarei după care, alături de colegii noștri, o vom coopta pe Clara în activitatea de analiză și creație specifică A.D.E.H. prin care urmărim să obținem cele mai eficiente forme de promovare turistică a județului Hunedoara. Prin formă, culoare, suport, idee”, spune Camelia Bedea, directorul A.D.E.H.

Stagiul profesional al tinerei din Spania se va finaliza cu un raport de activitate în luna iulie a acestui an.

Consiliul Județean Hunedoara reamintește că, la rândul său, selectează tineri hunedoreni pentru a fi cooptați în PROGRAMUL EURODYSSÉE. Stagiile au o durată cuprinsă între 4 și 6 luni într-una din țările spațiului european. Domeniile sunt diverse: turism, hotelărie, administrație, informatică, comerț, multimedia, industrie. Tinerii vor urma totodată, la începutul stagiului, un curs de limbă străină finalizat cu un certificat de competență lingvistică. La terminarea stagiului, beneficiarul primește un atestat profesional de la instituția în cadrul căreia a efectuat stagiul. Costurile de cazare vor fi suportate de regiunea gazdă, stagiarii urmând să primească o bursă pentru întreținere într-un cuantum stabilit funcție de standardul regiunii în care se face stagiul profesional. Stagiarii trebuie să susțină contravaloarea transportului dus-întors și asigurarea medicală.

Județul Hunedoara, prin Consiliul Județean Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995 Județul Hunedoara a aderat la PROGRAMUL EURODYSSÉE, derulat sub egida ARE, program ce promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în condiții de reciprocitate în susținerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din PROGRAMUL EURODYSSÉE.

Până în prezent, Consiliul Județean Hunedoara a trimis la stagiul EURODYSSÉE 45 de tineri și a primit 28.