”Orfelinele” un show muzical regizat de Adrian Andone, în premieră la teatrul din Petroșani

Home Cultură ”Orfelinele” un show muzical regizat de Adrian Andone, în premieră la teatrul din Petroșani
”Orfelinele” un show muzical regizat de Adrian Andone, în premieră la teatrul din Petroșani

După ce l-a întrupat cu succes pe Richard al III-lea în piesa omonimă a lui William Shakespeare, pusă în scenă la teatrul din Petroșani de Gelu Badea, actorul Adrian Andone revine acum la Teatrul ”Ion D. Sîrbu”, în fața publicului din Valea Jiului, de data aceasta în calitate de regizor și scenarist al următoarei premiere din stagiunea 2020.

Este vorba despre piesa ”Orfelinele”, o comedie muzicală spumoasă, cu un text bazat pe romanul lui Adolph D’Ennery, cu o muzică antrenantă în cheie de jazz. În cadrul acestui spectacol, iubitorii artei teatrale îi vor putea revedea pe scenă interpretând cele 20 de personaje din ”libretul” piesei de teatru pe actorii Monica Ardeleanu și Corina Vișinescu (în rolul ”Orfelinelor”) dar și pe actorii Alexandru Cazan, Alexandru Mihai, Cosmin Rădescu, Oana Liciu-Gogu, Nicoleta Niculescu, Sergiu Fîrte, Delia Tărcăoanu, Mihai Sima, Gheorghe Stoica, Amelia Toaxen, Dorin Ceagoreanu, Laurențiu Vlad, Victor Hegheduș, Izabela Badovics, Irina Bodea-Radu, Oana Crișan, Andrada Dobre, Livia Maria Voica, Alessia Rădescu și Rebeca Cora. Acestora li se va alătura, în calitate de veritabil maestru de ceremonii şi pianistul Aurelian Epuraș, profesor al Școlii de Muzică ”IG Duca” din Petroșani.

Scopul acestui spectacol este promovarea în rândul publicului a genului de show muzical de divertisment, cu muzică live şi valorificarea textelor clasice, readaptate în viziune modernă din punct de vedere dramaturgic şi muzical.

Povestea ”Orfelinelor” se petrece în secolul al XVIII-lea, cu puţin timp înainte de Revoluţia Franceză. Tânăra orfană Henriette o însoţeşte pe sora sa adoptivă, Louise, la Paris. Louise este oarbă, iar surorile speră ca în capitală să găsească un doctor care s-o vindece. Acolo, însă, Henriette este răpită de către marchizul de Presles, un personaj perfid, care a decis să o transforme în propria lui jucărie. Nici Louise nu are mai mult noroc: rămasă singură, cade în mâinile unei văduve alcoolice, Frochard, care o va umili şi o va chinui, forţând-o să cerşească. Dar lucrurile se vor rezolva prin intervenţia cavalerului de Vaudrey şi a contesei de Liqeurs.

Biletele pentru premiera care va avea loc sâmbătă, 7 martie 2020, de la ora 19,00 s-au pus în vânzare la agenția Teatrului ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Prețul unui bilet este de 25 sau 30 de lei în funcție de categoria locului.