Măsuri de protecție a cetățenilor adoptate de CLSU Petrila

Home Stiri la zi Măsuri de protecție a cetățenilor adoptate de CLSU Petrila
Măsuri de protecție a cetățenilor adoptate de CLSU Petrila

Comitetul Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei orașului Petrila s-a întrunit astăzi, 11 martie 2020, pentru a prelucra noile acte normative privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății a stării de urgență pentru sănătatea publică, cu impact internațional cauzat de noul Coronavirus și urmare a răspândirii extrem de rapide la nivelul Europei și pe teritoriul României.

Principalele măsuri stabilite în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei orașului Petrila au fost următoarele:

– Informarea populației asupra măsurilor stabilite la nivel național și județean pentru situații de urgență se va face prin pliante care se vor afișa la fiecare gospodărie, scara de bloc, panourile de afișare stradala, magazine si instituții publice.

– Se suspendă târgul săptămânal pana la data de 31.03.2020, urmând a se prelungi, sau nu, în funcție de evoluția evenimentelor.

– Se suspendă programul cu publicul la Biblioteca orașului Petrila ”Gheorghe Ittu” pana la data de 31.03.2020, urmând a se prelungi, sau nu in funcție de situații.

– În vedere evitării aglomerației prin desfășurarea de activități sau întruniri publice s-a hotărât respectarea art. 7 din Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a CNSSU, respectiv desfășurarea activităților la sălile amintite se poate efectua doar cu avizul DSP, până la data de 31 martie 2020.

– În conformitate cu articolul 6. din Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a CNSSU, unitățile de alimentație publică (hyper-market, super-market, market, magazine de cartier, cafenele, baruri, cluburi) precum și furnizorii publici și privați de transport persoane au obligația de a lua măsuri pentru asigurarea dezinfecției frecvente a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțele ușilor etc). Instituirea măsurilor cu privire la evitarea aglomerărilor de persoane în spațiile comerciale. Dezinfecția frecventă a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea cursei (bare și suporți de susținere, uși, mânere uși, scaune, etc).

– La nivelul fiecărei instituții publice se vor instituii măsuri proprii pentru evitarea aglomerației.

– S-a stabilit ca măsură de prevenire dezinfecția periodică (cel puțin o dată pe zi) a locurilor publice, stații de îmbarcare-debarcare călători, parcuri și a spațiilor de joacă.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, face un apel la calm și responsabilitate.

”Ca o recomandare personală adusă tuturor petrilenilor este să evite aglomerările, pe cât posibil să stea acasă, să evite deplasările, decât în situații care nu suportă amânare și să respecte regulile minime de igienă. Până la această oră orașul Petrila nu are niciun caz confirmat cu Coronavirus și, dacă împreună reușim să facem o prevenție foarte bună, atunci va fi posibil să nici nu avem” a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Persoanele care vin din zonele de risc sunt obligate să se autoizoleze și să anunțe acest lucru Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, la telefon: 0254.225.242, 0768.193.639 sau 0800.800.358 (Telverde). Pentru siguranța cetățenilor și a comunității administrația de la Petrila pune la dispoziție telefoanele 0254.550.760 și 0757.034.400, serviciu permanent, unde cetățenii pot oferi informații despre persoanele care au venit din zonele de risc.