Panică în PNL ! Senatorul Viorel Chițac a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liderii PNL au intrat în autoizolare.

Home Politică Panică în PNL ! Senatorul Viorel Chițac a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liderii PNL au intrat în autoizolare.
Panică în PNL ! Senatorul Viorel Chițac a fost confirmat pozitiv cu COVID-19. Liderii PNL au intrat în autoizolare.

PNL pare urmărit de ghinion. După ce într-un gest fără precedent, premierul desemnat Florin Câțu și-a depus mandatul cu doar câteva zeci de minute înainte de votul în Parlament pentru Cabinetul său, vineri, 13 martie 2020 PNL a primit o lovitură și din partea noului Coronavirus. Senatorul PNL Viorel Chițac a fost declarat pozitiv în urma unui test de depistare a noului Coronavirus.

Cum senatorul Viorel Chițac este membru al Biroului Politic Național al PNL, iar acest for decizional al partidului a avut mai multe reuniuni în aceste zile, președintele PNL, Ludovic Orban a decis ca membrii întregului BPN al PNL să se autoizoleze, declarând că și el a luat decizia de a se izola la Vila Lac 1 de unde-și va continua activitatea.

”Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL. Miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru diagnostic rapid. Toți membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a declarat de asemenea că, în noile condiții, partidul pe care-l conduce nu va participa vineri la consultările declanșate de Președintele României pentru desemnarea unui nou premier.