Acțiuni zilnice pentru dezinfectarea spațiilor publice, la Petroșani

Home Administrație Acțiuni zilnice pentru dezinfectarea spațiilor publice, la Petroșani
Acțiuni zilnice pentru dezinfectarea spațiilor publice, la Petroșani

Municipalitatea din Petroșani a achiziționat, în regim de urgență, peste 2000 de litri de clor pentru a demara o amplă acțiune de spălare a străzilor, trotuarelor, aleilor, mobilierului stradal ș.a.m.d. ca măsură de intervenție împotriva riscurilor de extindere a epidemiei cu noul coronavirus în municipiul Petroșani. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că achiziționarea de clor și alte substanțe dezinfectante va continua, astfel încât, în următoarele cel puțin două săptămâni, acțiunile de dezinfecție de pe raza municipiului să fie efectuate în mod riguros, zi de zi.

În cursul zilei de luni, 16 martie 2020, firma care se ocupă de întreținerea drumurilor publice de pe raza municipiului Petroșani, împreună cu cei de la DADPP, au ieșit cu toată flota de autospeciale dar și cu mai multe echipe de muncitori pentru a efectua lucrările de dezinfecție pe raza municipiului Petroșani. ”S-a acționat în toate cartierele, în toate zonele de pe raza municipiului Petroșani, pe străzi, între blocuri, în parcări și în toate spațiile publice. Ca măsură suplimentară pentru reducerea riscului de transmitere a COVID 19, am început și o acțiune ce vizează dezinfecția tuturor scărilor de bloc (intrare și hol parter) din Petroșani. Iar toate aceste activități vor continua la Petroșani, până când vom reuși să depășim cu bine criza epidemiologică. Fac apel încă o dată la calm, nu trebuie să intrăm în panică, ne confruntăm cu o situație foarte dificilă pe care, cu siguranță o vom depăși”, a declarat primarul municipiului Petroșani.

Acțiunile de dezinsecție și deratizare vizează totodată și toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Petroșani, unde se fac astfel de intervenții în toate perioada în care cursurile sunt suspendate.

Primarul municipiului Petroșani le recomandă cetățenilor să respecte recomandările Grupului Strategic de Comunicare și al autorităților publice, astfel încât riscul răspândirii infecției cu COVID-19 să fie cât mai mic posibil în Petroșani, o localitate care a trecut deja, din nefericire, prin probleme deosebite generate de acest periculos virus.

În altă ordine de idei, primarul municipiului Petroșani a informat că deși testele l-au confirmat drept negativ pentru COVID-19, va rămâne în perioada următoare în izolare la domiciliu, potrivit recomandărilor, dar chiar și în aceste condiții, va conduce în continuare activitatea administrației publice locale. ”Din fericire pentru comunitatea noastră (întrucât am interacționat cu foarte mulți oameni din Petrosani), și pentru familia mea, rezultatul testului pentru coronavirus în cazul meu este 𝗡𝗘𝗚𝗔𝗧𝗜𝗩. Voi rămâne izolat la domiciliu timp de 14 zile, conform reglementărilor în vigoare. Voi continua să gestionez, prin telefon și on line, această situație de criză cu care orașul nostru se confruntă, până la ieșirea din izolare. Fac încă o dată apel către fiecare dintre dumneavoastră să limitați deplasările, să respectați regulile impuse de această situație. Vă asigur că administrația locală și eu personal facem tot ce este posibil pentru limitarea răspândirii acestui virus, dar, doar împreună cu dumneavoastră, putem fi cu adevărat eficienți! Vă mulțumesc tuturor pentru gândurile bune transmise în ultimele zile și vă rog să rămânem uniți în aceste momente fără precedent pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.