Se iau noi măsuri anti-coronavirus la Uricani, chiar dacă nu există nici un caz de infecție în localitate

Home Stiri la zi Se iau noi măsuri anti-coronavirus la Uricani, chiar dacă nu există nici un caz de infecție în localitate
Se iau noi măsuri anti-coronavirus la Uricani, chiar dacă nu există nici un caz de infecție în localitate

Potrivit unei informări făcute de primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, la data de 17 martie 2020, pe raza acestei localități nu există nici un caz declarat de Coronavirus, dar 11 persoane care au venit din zone cu risc se află izolate la domiciliu.

Cu toate acestea, măsurile decise în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență sunt puse în aplicare, iar administrația publică locală a luat decizia de a efectua noi acțiuni de dezinfecție în toate unitățile școlare (grădinițe, școli gimnaziale, liceu). Măsuri similare vizează parcurile din oraș, locurile de joacă pentru copii și mobilierul stradal. ”Astăzi a fost prima zi când s-a acționat cu soluție dezinfectantă și pe o parte din străzile și aleile pietonale din orașul Uricani, iar această acțiune va continua și in zilele următoare. Totodată, au fost luate măsuri pentru a fi deratizate toate punctele gospodărești din oraș”, a informat primarul Dănuț Buhăescu. 

Acesta precizează că a fost luată în calcul și posibilitatea ca, în cazul în care vor fi semnalate situații de îmbolnăviri cu Covid-19 în orașul Uricani, împreună cu operatorul care asigură colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere, să fie asigurate pubele și saci menajeri speciali care sa fie ridicate direct de la locuința bolnavului în cauză. ”Cu acesta ocazie, tot cu titlu preventiv, pentru că paza bună trece primejdia rea, facem apel la uricănenii noștri să evite apropierea de persoanele care poartă combinezon de protecție, care sunt echipate și cu pompe de stropire cu dezinfectant a străzilor și aleilor din oraș, pentru că și aceste produse dezinfectante cu care operează acestea sunt iritante sau, după caz, toxice”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Primarul orașului Uricani face un apel la calm către cetățenii orașului Uricani, recomandându-le să stea pe cât posibil în case și să nu iasă decât dacă este absolut necesar (spre exemplu pentru serviciu, farmacie, spital, etc.). ”Împreună, trebuie să acționăm responsabil astfel încât să limităm posibilitatea extinderii acestei epidemii. Până acum ne-a ferit bunul Dumnezeu și sper să avem această șansă până la finalul acestei epidemii mondiale, dar în același timp vă asigur că suntem pregătiți pentru orice situație”, a mai spus Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.