Municipiul Deva primește sprijin în lupta cu COVID-19, din partea orașului înfrăţit Yancheng din Republica Populară Chineză

Home Stiri la zi Municipiul Deva primește sprijin în lupta cu COVID-19, din partea orașului înfrăţit Yancheng din Republica Populară Chineză
Municipiul Deva primește sprijin în lupta cu COVID-19, din partea orașului înfrăţit Yancheng din Republica Populară Chineză

Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, împreună cu Prefectul Județului Hunedoara, Vasilică Potecă, au cerut sprijinul oficialităţilor din orașul Yancheng, localitate din Republica Populară Chineză cu care Municipiul Deva este înfrățit pentru a lupta cu virusul COVID-19.

În urma discuțiilor purtate în această perioadă de către cele două instituții cu reprezentanții municipalității din Yancheng a fost conceput un plan de activități și măsuri ce vor fi implementate în foarte scurt timp, în scopul limitării și reducerii efectelor pandemiei de Coronavirus în municipiului Deva și în județul Hunedoara. Sprijinul va consta atât în asistenţă medicală, bunuri sau alte materiale de care devenii şi hunedorenii vor avea nevoie.

Primarul orașului Yancheng, domnul Cao Lubao a adresat într-o scrisoare un mesaj de sprijin locuitorilor municipiului Deva. Domnia sa își exprimă încrederea că devenii vor trece cu bine de această încercare, subliniind faptul că epidemia este temporară, dar prietenia dintre cele două comunități înfrățite este eternă. ”Deva și Yangcheng sunt orașe înfrățite. Domnul primar a arătat înțelegere și sprijin în momentul critic al luptei celoor din Yangcheng împotriva COVID-19, lucru ce definește prietenia și ajutorul reciproc. Lupta Chinei împotriva pandemiei a înregistrat unele progrese în etapa actuală. (…) Simpatizăm cu amenințările și dificultățile actuale cu care se confruntă municipiul Deva acum și suntem dispuși să colaborăm pentru a depăși pandemia. Cred că luptând împreună, prietenia dintre cele două orașe va fi întărită, iar cooperarea și schimburile dintre noi vor avea o perspectivă mai largă. Vă vom oferi sprijin, fie că este vorba de asistență, bunuri sau alte materiale de care dispunem. Doresc ca municipiul Deva să treacă cu bine peste pandemie iar domnului primar Florin Oancea să se recupereze cât mai repede posibil”, arată primarul Cao Lubao în scrisoarea de solidaritate transmisă autorităților locale din municipiul Deva.

Urările primarului din Yangcheng par să fi fost de bun augur, având în vedere că în cursul zilei de vineri, 20 martie, primarul municipiului Deva, aflat în tratament la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara, a primit vestea că atât testul său, cât și cel al fiicei sale, a ieșit negativ pentru coronavirus, iar dacă și cel de-al doilea test va confirma acest lucru, atunci primarul Oancea și fiica va fi externat.

Un verdict similar așteaptă și administratorul public al municipiului Deva, Adrian David, dar și deputatul hunedorean Lucian Heiuș, pentru care tratamentul de la Spitalul de Boli infecțioase din Timișoara a dat, de asemenea, rezultate, primul test post-tratament arătând că ambii sunt ”Negativi” pentru COVID-19.