A fost confirmat primul caz de coronavirus în orașul Uricani

Home Stiri la zi A fost confirmat primul caz de coronavirus în orașul Uricani
A fost confirmat primul caz de coronavirus în orașul Uricani

Primarul orașului Uricani informează ca sâmbătă, 21 martie 2020 a fost confirmat, din păcate, primul caz al unei persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19. În urma anchetei epidemiologice derulate de epidemilologi în acest caz, alte 15 persoane au fost izolate la domiciliu.

”Dragi cetățeni de toate vârstele, din orașul Uricani, în fața acestei noi situații fac un apel de suflet la responsabilitate, din partea fiecăruia dintre noi, cu rugămintea de a rămâne acasă în această perioadă, toți cei care aveți această posibilitate. Vreau să vă asigur că toate instituțiile statului , fac eforturi în aceste zile de a evita răspândirea virusului, motiv pentru care și noi am decis să suspendăm multe dintre activități. Însă, dacă unii dintre dumneavoastră, lăsați în continuare copiii la joacă, sau chiar alegeți să ieșiți alături de ei în parcuri sau în alte locuri aglomerate, eforturile autorităților vor fi în zadar și nu o să reușim prea devreme stoparea transmiterii acestui virus periculos. Vă rog să înțelegem cu toții că trecem printr-o situație grea și că toate aceste apeluri le facem pentru noi toți, ca să nu răspândim în masă coronavirusul. Un minim simț de responsabilitate prin limitarea ieșirilor și a deplasărilor cred că putem face fiecare dintre noi, plus evitarea contactului cu alți oameni , doar la strictul necesar, fiindcă doar așa putem ajuta la limitarea răspândirii virusului!” a declarat primarul Dănuț Buhesăcu.

Acesta avertizează în același timp că dacă se va constata că apelurile autorităților nu vor fi luate în serios de către toată lumea, va fi impusă izolarea socială cu ajutorul Poliției Locale, a Jandarmeriei sau a Poliției Române, după modelul deja adoptat de alte state europene afectate de Covid-19.

”Nu vrem să ajungem într-o astfel de situație și de aceea vă mulțumesc mult, tuturor celor care respectați recomandările autorităților și vă asigur că totul este pentru binele comunității. Sper să convingeți la rândul vostru și mai multă lume să rămână acasă atât timp cât va fi nevoie. Am toată încrederea că majoritatea covârșitoare a cetățenilor uricăneni au înțeles necesitatea luării unor măsuri mai dure de către autoritățile statului, dar și că vor urma, probabil alte măsuri și mai dure, pentru limitarea la maxim a răspândirii COVID -19”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Acesta dă asigurări că, împreună cu aparatul de specialitate al Primăriei și în strânsă colaborare cu autoritățile statului, la nivel județean și național, face tot ce este posibil omenește pentru implementarea măsurilor decise prin actele normative emise de instituțiile abilitate în acest scop.
”Numai împreună putem reuși ! Dacă vrem să biruim, trebuie să ne ridicăm, deasupra panicii și fricii, și să ascultăm de autorități. În mine, veți găsi mereu tot sprijinul, omenește posibil. Acesta este un apel la solidaritate pentru sănătate, bun simț și responsabilitate! Așa să ne ajute BUNUL DUMNEZEU !” a conchis Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.