S-au stabilit și noii decani ai facultăților din cadrul Universității din Petroșani

Home Educație S-au stabilit și noii decani ai facultăților din cadrul Universității din Petroșani
S-au stabilit și noii decani ai facultăților din cadrul Universității din Petroșani

Calendarul stabilirii noii structuri de conducere a Universității din Petroșani s-a încheiat odată cu desemnarea decanilor celor trei facultăți componente din cadrul instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

O comisie formată din rectorul Universității și cei trei prorectori, împreună cu președintele noului Senat academic, au analizat proiectele manageriale depuse de candidații care s-au înscris la concursul privind desemnarea decanilor de la Facultatea de Mine, de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică și de la Facultatea de Științe. Pentru fiecare din cele trei poziții de decan s-au înscris la concurs câte doi candidați, după cum urmează:

  • Pentru Facultatea de Științe: conf. univ.dr.ec. Imola Drigă și conf.univ.dr.ec. Mirela Monea;
  • Pentru Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică: conf.univ.dr.ing. Dragoș Păsculescu și conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu;
  • Pentru Facultatea de Mine: conf.univ. dr.ing. Ciprian Gheorghe Danciu și conf. univ.dr.ing. Csaba Lorincz.

În urma analizei programelor de management depuse de aceștia, precum și în urma interviului susținut, în perioada 18-20 martie 2020 de către aceștia în fața comisiei de examinare, au fost desemnați cei care vor conduce, în perioada 2020-2024 cele trei facultăți ale Universității din Petroșani, din funcția de decan. Aceștia sunt:

  • Pentru Facultatea de Științe: conf. univ.dr.ec. Imola Drigă;
  • Pentru Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică: conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu;
  • Pentru Facultatea de Mine: conf. univ.dr.ing. Csaba Lorincz.

 Rezultatele concursului urmează să fie validate în cadrul Senatului Universității, care se va întruni în acest sens în data de 26 martie 2020.