Costel Avram: ”Drumarii au acționat eficient pentru curățarea drumurilor județene”

Pentru că anul acesta ”zăpada mieilor” a venit cu coduri galben și portocaliu de depunere a stratului de zăpadă în județul Hunedoara, drumarii au fost solicitați să intervină la capacitate maximă de către reprezentanții CJH, în administrarea căruia se află drumurile județene.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că, deși se află încă în stare de autoizolare la domiciliu, acest lucru nu l-a împiedicat să-și desfășoare activitatea de coordonare și control a activității firmelor însărcinate cu activitățile de deszăpezire pe drumurile județene din Hunedoara.

”Împreună cu șefii de zone din cadrul Serviciului Administrare Drumuri al Consiliului Județean Hunedoara, am gestionat activitatea de întreținere a drumurilor județene în condițiile avertizărilor meteo de tip galben, respectiv portocaliu. Astfel, în această dimineață, încă de la ora 4 s-a acționat cu materiale anti-derapant pe drumurile din zonele: Valea Jiului, Hațeg, Orăștie, Hunedoara, Brad și Deva-Păuliș pentru a asigura condiții sigure pentru traficul rutier. Echipele de intervenție rămân mobilizate pentru că ne așteaptă încă două zile de cod portocaliu care va afecta îndeosebi zona Văii Jiului. Vă asigur că, deși nu pot fi în teren alături de colegii mei, sunt în strânsă legătură cu drumarii care sunt pregătiți să intervină. Le mulțumesc atât drumarilor, cât și colegilor pentru că au făcut tot posibilul ca circulația rutieră să se desfășoare fără probleme”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00, județul Hunedoara se va afla sub incidența unei avertizări de tip COD GALBEN care vizează intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ, viscol la munte. În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

În același interval, sudul județului se va afla sub avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU, fenomenele vizate fiind: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol.

Reprezentanții CJH reamintesc conducătorilor auto că circulația în condiții de iarnă presupune dotarea corespunzătoare a autovehiculelor.