Președintele Iohannis anunță generalizarea restricțiilor de circulație în România

Home Stiri la zi Președintele Iohannis anunță generalizarea restricțiilor de circulație în România
Președintele Iohannis anunță generalizarea restricțiilor de circulație în România

”Ceea ce a fost recomandare până acum, devine începând de miercuri, 25 martie, obligație !” a anunțat Președintele României, Klaus Ioahannis, cu referire la setul de măsuri adoptate astăzi pentru combaterea coronavirului, împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății Victor Costache și ministrul Apărării Nicolae Ciucă.

”Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus. Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă toate  restricțiile impuse conform Ordonanței militare nr. 2, deja în vigoare, devin obligații generale.

În plus, Președintele României a anunțat că s-a convenit totodată pregătirea de mijloace și măsuri de supraveghere electronică pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare. ”E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică. Un punct foarte special, țin să-l menționez. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă”, a mai arătat Klaus Iohannis.