Consiliul județean alocă în plus 2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență

Home Administrație Consiliul județean alocă în plus 2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență
Consiliul județean alocă în plus 2 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara a decis redirecționarea sumelor alocate în anul 2020 proiectelor finanțate în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Astfel, în ședința ordinară din data de 31 martie 2020, se va propune realocarea fondurilor în sensul sprijinirii luptei împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Concret, suma totală alocată în acest an proiectelor societății civile, în valoare totală de 2.180.000 lei va fi redirecționată după cum urmează:

  • 1.750.000 lei – către Spitalul Județean de Urgență din Deva pentru achiziția de medicamente și echipamente sanitare și de protecție, având în vedere transformarea SJU Deva, prin ordin al prefectului, în unitatea sanitară care va trata pacienții cu boala Covid-19;
  • 250.000 lei – către Spitalul Județean de Urgență din Deva pentru achiziția de paturi pentru pacienți;
  • 180.000 lei – către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru asigurarea necesarului în această perioadă.

Consiliul Județean Hunedoara va face în continuare toate demersurile pentru a asigura finanțarea măsurilor de luptă împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.