Primarul Petroșaniului revine de astăzi la birou

Home Administrație Primarul Petroșaniului revine de astăzi la birou
Primarul Petroșaniului revine de astăzi la birou

După 14 zile de izolare autoimpusă la domiciliu, ca măsură de precauție după ce a avut întâlniri cu alte persoane infectate cu noul COVID-19, primarul municipiului Petroșani se întoarce de luni, 30 martie, la biroul său de la Primărie. Din fericire, în ceea ce-l privește, cele 2 teste de verificare la care a fost supus, au fost, rând pe rând, Negative.

”Din respect față de toți cetățenii din Petroșani și toți cei cu care am interacționat și interacționez în activitatea mea zilnică, până astăzi nu am ieșit din casă timp de 14 zile așteptând și rezultatul celui de al doilea test recoltat în urmă cu o săptămână. Rezultatul, din fericire, este 𝗡𝗘𝗚𝗔𝗧𝗜𝗩.
Am ales să mă supun și efectuării celui de al doilea test din 𝗥𝗘𝗦𝗣𝗘𝗖𝗧 ș𝗶 𝗥𝗘𝗦𝗣𝗢𝗡𝗦𝗔𝗕𝗜𝗟𝗜𝗧𝗔𝗧𝗘 față de cei din jur, întrucât există persoane cu care am interacționat, care au avut rezultatul negativ la primul test, iar la cel de-al doilea, pozitiv. A fi responsabil în aceste momente dificile prin care trecem și a-i proteja pe toți cei din jurul nostru, trebuie să fie mai presus de orice o prioritate pentru fiecare dintre noi”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Acesta a informat că, deși s-a aflat în autoizolare la domiciliu, în ultimele două săptămâni a gestionat, prin telefon și on-line, activitatea curentă a primăriei, arătând că, spre exemplu, municipiul Petroșani a fost  fiind primul din județ care a adoptat măsuri stricte de dezinfecție, atât a scărilor de bloc cât și a străzilor, trotuarelor, piețelor și spațiilor publice. ”În plus, am luat decizia de a a închide bazinul de înot, cinematograful, cluburile pensionarilor, parcurile și locurile de joacă, astfel luând toate măsurile impuse de această situație de criză”, explică primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Edilul a mai precizat că, începând de luni, 30 martie, va fi prezent, din nou, la biroul său de la Primăria Petroșani, de unde va coordona activitățile administrației locale dar, mai ales, lupta împotriva coronavirus dusă de autorități împreună cu întreaga comunitate locală. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi va participa luni, 30 martie și la ședința Consiliului local, în care aleșii sunt invitați să-și exprime votul pentru 14 proiecte de hotărâre, pentru cea mai mare parte a acestora fiind chiar inițiator.

Primarul Petroșaniului a ținut, de asemenea, să evidențieze faptul că, în aceste zile grele, o seamă de concitadini sunt oameni care, alături de personalul medical, se află în prima linie a luptei cu noul coronavirus. ”Ei sunt EROII zilelor noastre. Sunt oameni fără de care, în aceste zile, viața noastră ar fi mult mai afectată. Sunt oameni care își asumă riscuri majore pentru a ne ajuta pe noi toți. 𝗣𝗼𝗹𝗶ț𝗶ș𝘁𝗶𝗶, 𝗽𝗼𝗹𝗶ț𝗶ș𝘁𝗶𝗶 𝗹𝗼𝗰𝗮𝗹𝗶, 𝗷𝗮𝗻𝗱𝗮𝗿𝗺𝗶𝗶, 𝗽𝗼𝗺𝗽𝗶𝗲𝗿𝗶𝗶, 𝗽𝗼ș𝘁𝗮ș𝗶𝗶, 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗼𝗺𝗲𝗿𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶, ș𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗮𝘂𝘁𝗼𝗰𝗮𝗺𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗺ă𝗿𝗳𝘂𝗿𝗶, ș𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗽𝗲 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗮𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗱𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 î𝗻 𝗰𝗼𝗺𝘂𝗻, 𝘁𝗮𝘅𝗶𝗺𝗲𝘁𝗿𝗶ș𝘁𝗶𝗶, 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮ț𝗶𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗺ă𝗿𝗶𝗲𝗶, 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮ț𝗶𝗶 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗽ă, 𝗮𝗶 𝗼𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲 𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗿𝗶𝗰ă, 𝗱𝗲 𝗴𝗮𝘇, 𝘀𝗮𝗹𝘂𝗯𝗿𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲, 𝗹𝘂𝗰𝗿ă𝘁𝗼𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗶, 𝗯ă𝗻𝗰𝗶, 𝘀𝘁𝗮ț𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶𝗻ă, 𝗽𝗿𝗲𝗰𝘂𝗺 ș𝗶 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲𝗹𝗮𝗹𝘁𝗲 𝗰𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗼-𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 pentru care a sta acasă în vremea acestei pandemii reprezintă o imposibilitate. Sunt acolo, sunt la serviciu pentru NOI, cu toate riscurile pe care și le asumă prin natura profesiilor lor.Spre ei se îndreaptă astăzi mulțumirile mele calde și sincere, întreaga mea recunoștință”, a mai declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.