130 de hectare de teren de teren și 18 hectare de pădure din județul Hunedoara afectate de incendii în doar câteva zile

Home Stiri la zi 130 de hectare de teren de teren și 18 hectare de pădure din județul Hunedoara afectate de incendii în doar câteva zile
130 de hectare de teren de teren și 18 hectare de pădure din județul Hunedoara afectate de incendii în doar câteva zile

Potrivit unei informări făcute de Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara, la finalul săptămânii precedente, zeci de pompieri din cadrul Detaşamentelor din Deva, Hunedoara, Orăştie și Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au extins la peste 130 de hectare de teren, dintre care 18 hectare au fost litieră de pădure.

Pentru intervenții, pompierii au utilizat un efectiv semnificativ dar și un număr de 19 mijloace tehnice pentru a putea stinge aceste incendii.

Astfel, un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure produs pe raza localităţii Ciungani a fost ţinut cu greu sub control de pompierii brădeni.

De asemenea, 60 de hectare de mărăciniş de la marginea pădurii din localitatea Bozeș au fost afectate de incendiu. Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii la fondul forestier în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor.

Pompierii reamintesc faptul că fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA.