Sub aburul alcoolului au rupt doi stâlpi ornamentali într-un parc din Petrila

Home Stiri la zi Sub aburul alcoolului au rupt doi stâlpi ornamentali într-un parc din Petrila
Sub aburul alcoolului au rupt doi stâlpi ornamentali într-un parc din Petrila

Doi indivizi din Petrila sunt în atenția polițistilor după ce în data de 3 aprilie 2020, vineri seara, în jurul orei 21:00, au distrus 2 stâlpi ornamentali care erau montați în Parcul din Colonia Brătianu (Zona Lonea). La primele informații aflate pe surse, indivizii erau sub influența alcoolului, iar ceea ce este mai grav, este faptul că nu aveau ce căuta la acea oră în parc, în România fiind declarată ”stare de urgență”.

Valoarea totală a prejudiciului creat de aceștia depășește 4000 de lei, iar investiția făcută de administrația de la Petrila în Parcul din Colonia Brătianu este una nouă, acest parc intrând în reabilitare totală din 2019.

Cei doi indivizi vor fi cercetați penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, conform art. 253 din Codul Penal. Totodată, aceștia vor trebui să răspundă și contravențional pentru faptul nejustificat al prezenței acestora în parc.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, dezavuează la rândul său astfel de atitudini și face apel la spiritul civic al cetățenilor de bună credință, invitându-i să semnaleze orice fel de acte reprobabile comise pe raza orașului Petrila, la Poliția Locală.

”Fac un apel la spiritul civic al cetățenilor din orașul Petrila ca, la posibilele acte de vandalism pe care le observă, să sune la Poliția Locală, pentru că altfel noi, administrația, încercăm să înfrumusețăm parcurile și zonele din oraș, iar cei lipsiți de educație, bun simț și rea voință distrug cu bună știinșă ceea ce facem cu mari eforturi financiare și umane”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.
Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale este: 0757 034 400