Gesturi demne de apreciere ale ”vindecătorilor de suflete” de la Caritas, în preajma Paștelui

Home Stiri la zi Gesturi demne de apreciere ale ”vindecătorilor de suflete” de la Caritas, în preajma Paștelui
Gesturi demne de apreciere ale ”vindecătorilor de suflete” de la Caritas, în preajma Paștelui

Dacă în linia întâi a pandemiei mondiale cu noul coronavirus se află ”vindecătorii de trupuri”, medicii, asistentele și tot personalul unităților medicale angrenate în acest război, în mod categoric în linia a doua se află ”vindecătorii de suflete”, preoții, asistenții sociali și voluntarii preocupați de problemele și nevoile celor nevoiași, ale vârstnicilor și ale altor categorii sociale vulnerabile.

În preajma Sfintelor Sărbători ale Paștelui, acțiunile acestora sunt cu atât mai importante cu cât ele vin să aducă nu doar mângâierea sufletească de care au nevoie oamenii, în aceste grele momente prin care trece umanitatea ci și, în foarte multe situații, sprijinul material necesar pentru a le aduce în casele nevoiașilor șansa de a avea sărbători pascale binecuvântate.

Pentru o astfel de acțiune umanitară și-au dat mâna, la Petroșani, la fel ca în fiecare an înaintea sărbătorilor de Paște, voluntarii Asociației Caritas Valea Jiului, Parohia Romano-Catolică ”Sf. Varvara” și organizația locală a UDMR. Împreună, după cum spune preotul paroh Janos Szasz, chiar și în aceste clipe dificile, oameni de bine au reușit să pregătească pachetele de Paști pentru vârstnici și nevoiași. Din diverse donații au fost încropite pachete cu alimente de bază, dar și cu cozonac, ouă și dulciuri care urmează să fie distribuite, în aceste zile, vârstnicilor.

Astfel, după cum precizează și coordonatorul Caritas Valea Jiului, Alexandru Kelemen, continuă tradiția de a rămâne aproape de persoanele vârstnice. ”Angajamentul nostru către protecția celor vârstnici și vulnerabili este o valoare promovată mai ales în momente de liniște. Am continuat astfel obiceiul de a intra în gospodăriile persoanelor vârstnice îngrijite la domiciliu și a celor bolnavi sau săraci în preajma sărbătorilor pascale pentru a aduce câteva dintre cele necesare și sentimentul de apartenență. Mulțumim enoriașilor Parohiei Romano-Catolice Sf. Varvara pentru contribuția lor, Cofetăriei Demeter și colegelor noastre, asistente medicale, îngrijitori la domiciliu și asistenți sociali”, ne-a declarat Alexandru Kelemen.