Consiliul județean Hunedoara continuă investițiile de întreținere, reabilitare și modernizare a drumurilor județene

Home Administrație Consiliul județean Hunedoara continuă investițiile de întreținere, reabilitare și modernizare a drumurilor județene
Consiliul județean Hunedoara continuă investițiile de întreținere, reabilitare și modernizare a drumurilor județene

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, a semnat în cursul săptămânii trecute, contractele multianuale de întreținere a drumurilor județene. Acesta precizează că lucrările de investiții trebuie să continue, acestea fiind parte a motorului economic atât de afectat în ultima perioadă, dată fiind situația în care ne aflăm în lupta cu pandemia COVID-19.

Astfel, în vederea realizării de lucrări de întreținere pe timp de vară pe rețeaua de drumuri și poduri aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara, pe o perioada de 4 ani (2020-2023), au fost încheiate 6 acorduri-cadru, câte unul pentru fiecare din sectoarele de drumuri județene, respectiv: Sectorul Brad, Sectorul Deva-Păuliș, Sectorul Hațeg, Sectorul Hunedoara, Sectorul Orăștie și Sectorul Valea Jiului.

Potrivit prevederilor contractuale, lucrările se vor executa pe întreaga rețea de drumuri și poduri aflate în administrarea Consiliului Județean Hunedoara în scopul menținerii tuturor elementelor componente ale drumului în condiții tehnice corespunzătoare desfășurării continue și fără pericol a circulației. În acest scop, realizarea lucrărilor de întreținere se va efectua corespunzător următoarelor elemente specifice: întreținerea îmbrăcăminților asfaltice, întreținerea drumurilor pietruite, întreținerea drumurilor de pământ, întreținerea platformei drumului, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, întreținerea mijloacelor pentru siguranța circulației rutiere, asigurarea esteticii rutiere a drumurilor, întreținerea curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și a tunelurilor, înlocuirea indicatoarelor rutiere deteriorate.

La scurt timp după aprobarea acestor investiții, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, cel care are în responsabilitate directă activitatea Direcției de Drumuri județene din cadrul CJH, a și început vizitele în teren, pentru a evalua situația în care se află drumurile județene. Primele astfel de vizite au loc, săptămâna trecută, la Bretea Română, Densuș și Băița, unde Avram
s-a întâlnit cu primarii acestor comune, ”Am discutat cu domnii primari situația drumurilor
județene din comunele lor, dar și despre reluarea lucrărilor deja începute anul trecut, acolo unde este cazul și demararea de noi lucrări. Tot pe teme legate de întreținerea drumurilor județene, am discutat și cu primarul orașului Geoagiu”,
a spus Costel Avram.

Acesta a avut o întâlnire similară și cu primarul comunei Hărău, Lucian Weber, alături de care a fost și în teren, pentru a verifica starea DJ 107 A. ”Pe acest drum județean vom demara procedura de investiții în cel mai scurt timp, pentru că se impune o intervenție de urgență la reabilitarea carosabilului”, a declarat Costel Avram.

Mai mult, în ședința extraordinară a CJH de luni, 6 aprilie, au fost aprobate alte două proiecte majore privind reabilitarea unor drumuri județene, respectiv:

  • Proiectul de hotărâre privind aprobarea notei conceptuale și a temei de proiectare pentru obiectivul de investiții: “Modernizare DJ 705D: Bozeș (DJ 705)- Băcâia – lim. județ Alba – lim. județ Alba – Stănija – Buceș, km 33+100 – km 34+ 900”;
  • Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice (faza DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Modernizare DJ 705D: Bozeș (DJ 705)- Băcâia – lim. județ Alba – lim. județ Alba – Stănija – Buceș, km 33+100 – km 34+ 900”.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că și în ceea ce privește Valea Jiului, investițiile în modernizarea drumurilor județene vor continua. Deja, constructorul care are în
execuție proiectul privind modernizarea DJ 709F Cabana Rusu – Stațiunea Parâng a revenit în activitate, acum fiind făcută o evaluare privind stabilirea datei exacte când vor fi reluate lucrările la acest important drum turistic care trebuie dat în folosință până la finalul anului în curs.

”Am aprobat deja indicatorii financiari și pentru un alt proiect pe care-l avem pentru impulsionarea turismului în Valea Jiului. Este vorba despre modernizarea, drumului județean care face legătura între Valea de Pești și comuna Runcu din județul Gorj, unde vom turna asfalt pe toată lungimea acestui drum pe raza județului Hunedoara, pornind din DN 66A, de la barajul Valea de pești din orașul Uricani”, spune Costel Avram.

Acesta este convins că investițiile publice pe care le va derula Consiliul județean în domeniul infrastructurii drumurilor județene vor avea un rol determinant în relansarea economiei locale, cu impact direct în ceea ce privește păstrarea locurilor de muncă pentru câteva mii de hunedoreni, angrenați în derularea acestor investiții.