SFATURI PRACTICE / Tipurile de gard dintre care poți alege atunci când ai o casă construită în stil american

Home Economie SFATURI PRACTICE / Tipurile de gard dintre care poți alege atunci când ai o casă construită în stil american
SFATURI PRACTICE / Tipurile de gard dintre care poți alege atunci când ai o casă construită în stil american

Dacă ți-ai construit de curând o casă în stil american, dar încă nu ai ales modelul de gard care să înconjoare curtea, nu trebuie să disperi, deoarece este mult mai bine să nu te grăbești atunci când alegi elementele definitorii ale unei locuințe.

Gardul reprezintă o componentă de bază a unei case, fapt pentru care întotdeauna trebuie să iei în considerare doar modelele moderne, care să se potrivească de minune cu design-ul exterior al căminului. În cazul în care ești indecis, dar îți dorești foarte mult să finalizezi curtea, ia legătura cu un profesionist, care să te ajute să iei cea mai bună decizie.

Iată care sunt tipurile de gard pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când ai o casă cu aspect american:

  •       Panouri bordurate

Vrei să ridici gardul casei, însă îți dorești un model simplu și ieftin, dar care să te mulțumească pe deplin? Alege să construiești acest element cu panouri bordurate verzi sau gri, în funcție de preferințele tale. Acesta nu necesită întreținere, fapt pentru care poate reprezenta varianta cea mai bună pentru curtea ta.

  •       Gard din lemn

În 2020, gardul din lemn se afla în topul preferințelor clienților, deoarece este elegant și oferă un aspect aparte grădinii și casei. Poți alege unul crem, unul maro, cât și unul negru, foarte rafinat și cool. Acest tip trebuie întreținut constant, trebuie revopsit și lăcuit, mai ales dacă vrei să nu regreți banii investiți în acesta.

  •       Gard din piatră

Majoritatea căminelor ridicate în stil american conțin plăci din piatră, deoarece acestea au capacitatea de a crea un design cool, contemporan, fără prea mult efort. Dacă îți dorești ca locuința și gardul să se potrivească la perfecție, alege unul în care să inserezi mici porțiuni cu fier forjat. Este un model inedit, ales de foarte multe persoane care pun preț pe frumos.

  •       Gard din beton

Îți dorești un gard rezistent, impunător, care să țină la distanță hoții? Atunci orientează-te spre unul din beton, cu diferite modele jucăușe și foarte plăcute. Poți alege atât un model simplu, cât și unul cu porțiuni decupate în tot felul de forme și mărimi.

  •       Gard viu

Cât de interesante ți se par gardurile vii? Dacă te numeri printre fanii acestora, trebuie să faci tot posibilul ca locuința ta să fie înconjurată doar de verdeață. Acesta poate fi realizat din tuia, lemn câinesc sau iasomie. Înainte de a alege acest model, ia în considerare faptul că acesta trebuie întreținut constant, în comparativ cu celelalte tipuri prezente pe piață.

În cele din urmă, alege întotdeauna doar ceea ce îți place. Este mult mai important să fii mulțumit de rezultatul muncii tale și de aspectul casei și al curții decât să rămâi cu bani în buzunar, dar să regreți investițiile făcute. Prin urmare, nu te grăbi să finalizezi grădina, ci fă totul cu calm și răbdare, ca sa iasă perfect.

Sursa foto: Unsplash.com