Costel Avram se declară optimist în legătură cu finalizarea lucrărilor la drumul din Parâng

Home Administrație Costel Avram se declară optimist în legătură cu finalizarea lucrărilor la drumul din Parâng
Costel Avram se declară optimist în legătură cu finalizarea lucrărilor la drumul din Parâng

Pentru administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, investiția pe care Consiliul județean Hunedoara o derulează în zona turistică a municipiului Petroșani pentru modernizarea DJ 709F pe porțiunea cuprinsă între Cabana Rusu și satul de vacanță din partea superioară a stațiunii Parâng, reprezintă și un proiect de suflet. Asta pentru faptul că ideea modernizării acestui drum vine încă din perioada în care Avram era vicepreședinte al CJH, perioadă în care drumul a fost clasificat drept drum județean tocmai pentru ca autoritățile județene să poată face investiții în reabilitarea și modernizarea acestui drum, fără de care dezvoltarea turismului în Parâng rămâne doar la stadiul de poveste.

Chiar dacă au trecut ani buni de când proiectul modernizării drumului din Parâng nu s-a mai regăsit între prioritățile fostelor conduceri de la CJH, în cele din urmă investiția a demarat într-un moment în care, printr-o fericită coincidență, Costel Avram a revenit în echipa de conducere a administrației regionale, de data aceasta ca administrator public al județului Hunedoara. De atunci, Costel Avram a urmărit pas cu pas evoluția lucrărilor, asigurându-se că acestea se desfășoară conform graficului și, împreună cu reprezentanții constructorului și ai specialiștilor din administrația județeană, găsind rapid soluții pentru toate problemele care au apărut pe parcursul derulării acestei investiții.

Lucrările la DJ 709F au fost reluate în acest an, imediat după Paște, iar Costel Avram a ținut să facă o vizită de evaluare pe șantier imediat după prima zi de la revenirea echipelor de muncitori pe șantier. Miercuri, 22 aprilie 2020, Costel Avram, împreună cu Nicolae Lăzărescu, reprezentantul firmei Strabag au urcat în Parâng pentru a evalua situația și pentru a stabili dacă se poate face promisiunea că lucrările vor fi finalizate la termen, respectiv până la finalul acestui an.

”Pe acest șantier lucrurile s-au mișcat bine încă de anul trecut. Din fericire, iarna care a trecut nu a fost una foarte grea, cu precipitații abundente astfel încât nu au fost afectate lucrările de structură ale drumului și atunci constructorul va putea merge înainte cu această investiție și, din ceea ce am discutat și astăzi cu domnul Lăzărescu, avem chiar promisiunea că asfaltul va fi turnat pe întreaga porțiune a acestui drum chiar mult înainte de termenul prevăzut în contract, asta însemnând că undeva la finalul lunii iunie, începutul lunii iulie vom avea asfalt pe tot DJ 709F, de la Cabana Rusu până la poiana din Parâng”, a declarat Costel Avram.

Între timp, primele lucrări din acest an vizează pregătirea terasamentului pentru montarea celui de-al doilea tunel prin care va fi dirijată circulația în zonele în care drumul intersectează pârtiile de schi din Parâng. Potrivit declarațiilor reprezentantului firmei Strabag, Nicolae Lăzărescu, în următoarele cel mult două săptămâni și cel de-al doilea tunel va fi montat, urmând ca deasupra acestora să fie configurate pârtiile de schi. De precizat este faptul că aceste tunele sunt suficient de mari pentru a permite circulația fără nici un fel de problemă pentru orice tip de automobil omologat, inclusiv pentru autospecialele de intervenții ale Pompierilor sau pentru autocarele cu turiști.

Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram este ferm convins că, odată ce acest proiect de investiții va fi finalizat, DJ709F va fi unul din motoarele de dezvoltare a turismului în Parâng, dar și unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România.