Salvamont Petroșani efectuează activități de evaluare și întreținere a traseelor turistice din Parâng

Home Administrație Salvamont Petroșani efectuează activități de evaluare și întreținere a traseelor turistice din Parâng
Salvamont Petroșani efectuează activități de evaluare și întreținere a traseelor turistice din Parâng

Salvamontiștii din Valea Jiului efectuează, în această perioadă, o serie de activități de verificare a traseelor montante și de pregătire a acestora pentru turiștii care vor vizita zonele montane din regiune în acest an.

Spre exemplu, membrii Serviciului Public Salvamont Petroșani și ai Formației Salvamont Valea Jiului, au început derularea unor acțiuni de evaluare și întreținere a traseelor turistice din zonele de acțiune din Munții Parâng.

Potrivit șefului Serviciului Public Salvamont Petroșani, Remus Popescu, deja s-au curățat traseele și s-au îndreptat stâlpii de marcaj pe traseul de creastă din Parâng. ”Aceste acțiuni vor continua și în următoarea perioadă, pe traseele turistice unde zăpada s-a topit și pot fi efectuate lucrări de acest fel. În zona de creastă, spre centrul masivelor, stratul de zăpadă este încă consistent așa încât aici intervenții similare vor fi făcute după topirea zăpezii”, spune salvamontistul Remus Popescu.