Se relaxează programul de ieșire din casă pentru pensionari

Home Stiri la zi Se relaxează programul de ieșire din casă pentru pensionari
Se relaxează programul de ieșire din casă pentru pensionari

Persoanele cu vârsta cuprinsă peste 65 de ani pot, începând de luni, 27 aprilie 2020, să iasă din casă pentru o perioadă mai mare, respectiv în două intervale orare, de la 07:00 – 11:00 şi de la 19:00 – 22:00.

Măsura a fost anunțată de Preşedintele Klaus Iohannis, după o şedinţă organizată luni la Palatul Cotroceni, împreună cu membrii ai Comitetului pentru Situații Speciale de Urgență și va fi cuprinsă într-o nouă Ordonanță Militară care va fi dată în acest sens, în cursul zilei. Astfel, persoanele peste 65 de ani vor putea ieși dimineața de la ora 7:00 la 11:00 și seara de la ora 19:00 la 22:00, fie pentru cumpărături, fie pentru mișcare în jurul blocului.

Aceștia trebuie să aibă însă în vedere că pentru a ieși din case au nevoie, în continuare, de completarea declarației pe proprie răspundere și de un act de identitate, pe toată perioada derulării stării de urgență. Autoritățile recomandă, de asemenea, pensionarilor să utilizeze la ieșirea în oraș mască și mănuși de protecție, dar și să evite, pe cât posibil zonele aglomerate, cu risc de contactare a noului coronavirus.