Un nou proiect cu finanțare europeană a fost semnat la Petrila

Home Administrație Un nou proiect cu finanțare europeană a fost semnat la Petrila
Un nou proiect cu finanțare europeană a fost semnat la Petrila

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a semnat luni, 27 aprilie 2020, la sediul ADR Vest din Timișoara, împreună cu directorul instituției, Sorin Maxim, care gestionează programele finanțate din fonduri europene în regiunea noastră, un nou proiect cu finanţare europeană intitulat: “Îmbunătățirea calității vieții populației din Orașul Petrila – Etapa II”. 

Proiectul prevede construcția a două blocuri sociale în orașul Petrila, unul pe strada Prundului (cu regim de înălțime P+2E, suprafață construită la sol 908 mp) şi altul pe strada Republicii (cu regim de înălțime P+2E, suprafață construită la sol 600 mp). 

”Aduc la cunoștința cetățenilor orașului Petrila că, în cursul zilei de luni, 27 aprilie, am semnat la Timișoara un contract de finanțare depus în anul 2018, pentru îmbunătățirea calității vieții în orașul Petrila. Acest proiect cuprinde construirea a două blocuri, unul pe strada Prundului și altul pe strada Republicii, asfaltarea și reabilitarea mai multor străzi din orașul Petrila (Primăverii, 1 Iunie, Rândunicii (3 tronsoane), Vulturului, Minei (Zona cantină), T. Vladimirescu (zona ambulatoriu), Lunca, Predoni, Dobrești (4 tronsoane), Carpați, Apaductului, Izvorului, Jieț (6 tronsoane) și dotări pentru Biblioteca orașului Petrila”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila. 

Primarul Vasile Jurca arată că în total vor fi realizate 60 de noi apartamente cu două camere, pentru aproximativ 150 de persoane. De asemenea, proiectul cuprinde reabilitarea și asfaltarea unui număr de 14 străzi de interes local (atât pe partea de carosabil, cât și trotuare și parcări). În plus, prin acest proiect vor fi achiziționate și o serie de echipamente și dotări specifice pentru Biblioteca Orașului Petrila din cadrul Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt”. 

”Mă bucur că am reușit să obțin și această finanțare europeană, pe lângă acest proiect mai sunt depuse încă două proiecte mari în care sunt incluse obiective, așa cum ar fi: construirea a încă unui bloc de locuințe, amenajarea unui muzeu al satului la Jieț, reabilitarea parcului ”Regele Mihai I” și reabilitarea și asfaltarea mai multor străzi din orașul Petrila”, a mai spus Vasile Jurca. 

Valoarea totală a investiţiei este de 20.895.772,21 lei, din care 20.477.235,60 lei finanţare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Durata de implementare este de 43 de luni.