S-a semnat contractul de extindere a rețelelor de gaz din orașul Petrila

Home Administrație S-a semnat contractul de extindere a rețelelor de gaz din orașul Petrila
S-a semnat contractul de extindere a rețelelor de gaz din orașul Petrila

În aceste zile, a fost făcut un pas extrem de important în ceea ce privește rețeaua de gaze pentru mai multe străzi din orașul Petrila, acolo unde aceasta încă nu a ajuns. Mai multe străzi ale orașului Petrila vor avea astfel acces la rețeaua de alimentare cu gaz metan a orașului după ce, la finele anului trecut, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vasile Jurca privind extinderea rețelei de gaze naturale din orașul Petrila.

Pentru unul dintre aceste proiecte, zilele trecute, a fost semnat contractul de proiectare și execuție a acestei investiții pe care locuitorii o așteaptă de mult timp. Este vorba despre obiectivul de investiții care presupune introducerea gazului metan pe mai multe străzi ale orașului Petrila, așa cum ar fi: Predoni, Dobrești, Digului, Sarmisegetuza, Popi, Parângului, Tăii, Taia, Doinei și Rândunicii. Potrivit primarului Vasile Jurca, în următoarele zile va fi dat ordinul de execuție, astfel încât firma câștigătoare a licitației pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții va putea începe lucrările.

Proiectul are o valoare totală de 1,9 milioane de lei, fără TVA. Termenul de prestare a serviciilor de proiectare este de 3 luni iar cel de execuție este de 17 luni de la data stabilită prin ordinul de începere a lucrărilor.

”Am demarat acest proiect anul trecut și, până în prezent, am rezolvat tot ceea ce a însemnat parte de documentație și avize. Practic, prin semnarea contractului de proiectare și execuție intrăm în linie dreaptă în ceea ce privește rețeaua de gaze pentru străzile unde aceasta încă nu a ajuns. La momentul acesta putem vorbi despre ultima etapă în realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, în următoarele zile va fi dat ordinul de începere efectivă a lucrărilor obiectivului de investiții”,a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Acest proiect de extindere a rețelei de gaze de la Petrila nu este singurul, în acest moment la Petrila se derulează un contract de proiectare și realizare a extinderii rețelei de gaze pe străzile Scânteii, Carpați, Ana Colda, Șureanu, Minei și Câmpului, pentru care a fost deja semnat contractul pentru proiectare și execuție a lucrărilor. Următoarele zone vizate pentru introducerea rețelei de gaze naturale sunt localitățile aparținătoare orașului Petrila: Cimpa, Jieț, Răscoala și Tirici.