CJH o numește pe dr. Liliana Vaidner la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva

Home Administrație CJH o numește pe dr. Liliana Vaidner la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva
CJH o numește pe dr. Liliana Vaidner la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Deva

Biroul de Presă al Consiliului Județean Hunedoara transmite, prin intermediul unui comunicat primit la redcație, că este abilitat să precizeze că, la adresa nr. 4101/2020 a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara prin care se solicită Consiliului Județean Hunedoara să înainteze o propunere pentru funcția de manager interimar la Spitalul Județean de Urgență din Deva, instituția noastră a răspuns că, potrivit art. 1 al OUG nr. 40/2020, autoritatea abilitată să exercite atribuțiile de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanei care ocupă funcții de conducere în unităţile sanitare din subordinea autorităţilor administraţiei publice locale, pe perioada stării de urgență, este Ministerul Sănătății.

În acest context, reprezentanții CJH arată că, în mod responsabil, pentru a asigura un management de calitate al Spitalului Județean de Urgență din Deva, președintele Consiliului Județean Hunedoara a emis Dispoziția nr. 127/2020 prin care, conform competenței, o numește pe doamna Liliana Vaidner în funcția de manager interimar începând cu data de 15.05.2020.

Astfel, conform competențelor legale, în perioada stării de urgență care este stabilită prin Decret prezidențial până la  data de 15 mai 2020, în mod clar și explicit, Ministerul Sănătății și-a exercitat și își exercită atribuțiile de numire a managementului Spitalului Județean de Urgență din Deva. Începând cu data încetării stării de urgență, președintele Consiliului Județean Hunedoara își exercită prerogativul legal de numire a unui manager interimar al acestei unități spitalicești.

Dr. Liliana Vaidner este manager al Spitalului CF din Simeria, unitate medicală considerată un mode de bune practici în județul Hunedoara. Experiența acesteia în Sănătate este dublată și de o performanță care nu a fost egalată în sistemul public: a preluat un spital cu datorii și l-a transformat într-un exemplu de bune practici în sănătate la nivel național. Este vorba despre Spitalul General CF Simeria, pe care dr. Liliana Vaidner a reușit să-l aducă la standarde occidentale și să le ofere pacienților condiții și servicii medicale care prețuiesc demnitatea umană, iar angajaților să le ofere o perspectivă la care nu sperau: că poți fi profesionist și în sistemul public.

Dr. Liliana Vaidner a condus, în perioada guvernării PSD și Casa Judeațenă pentru Asigurări de Sănătate Hunedoara, de unde însă a demisionat odată cu instalarea noului guvern, revenind la conducerea Spitalului din Simeria.