Primăria Lupeni analizează oportunitatea de a relua, după 15 mai, serviciile directe de relații cu publicul

Odată cu finalizarea stării de urgență, la data de 15 mai 2020, administrația locală de la Lupeni ar putea să-și redeschidă activitățile de relații cu publicul din cadrul serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Lupeni.

Aceste servicii au funcționat în ultimele luni doar de la distanță, prin intermediul soluțiilor tehnologice, însă nu toți cetățenii care au nevoie de diverse documente, care au dorit să-și achite taxele și impozitele locale sau care au de semnalat ori de rezolvat probleme ce țin de deciziile autorităților administrației locale au avut posibilitatea de a recurge la acest gen de interacțiune cu autoritățile publice.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță spune că în vederea redeschiderii birourilor de relații cu publicul de la serviciile de specialitate din cadrul Primăriei și, mai ales, a ghișeelor de plată de la Serviciul de Impozite și Taxe, vor fi luate o serie de măsuri de protecție a cetățenilor și personalului, având în vedere că pericolul răspândirii noului coronavirus nu va fi eliminat odată cu ridicarea restricțiilor impuse de starea de urgență. ”Analizăm în acest moment, împreună cu personalul de la Primărie, modul în care vom redeschide activitățile de relații cu publicul, urmând să adoptăm un set de măsuri prin care să evităm aglomerațiile de la ghișee, în mod special de la serviciul de impozite și taxe. Vom vedea dacă putem redeschide activitatea de relații cu publicul, fie în 15 mai, când încetează starea de urgență, fie o săptămână mai târziu”, spune primarul Lucian Resmeriță.

Acesta a mai precizat că deși este nevoie de banii din impozitele și taxele de la cetățeni, cei care nu pot utiliza serviciile de plată online a acestor obligații fiscale către bugetul local, aceștia nu trebuie să aglomereze din primele zile de la redeschiderea ghișeelor, Serviciul de Impozite și Taxe al Primăriei, mai ales pentru că în Consiliul local a fost adoptată o hotărâre prin care nu sunt percepute penalități pentru neplata la termen a acestor obligații fiscale pentru toate categoriile de impozite și taxe, până la finalul acestui an, iar pentru cei care achită până la finalul lunii iunie va fi în continuare aplicabilă, pentru o serie de impozite, și bonificația de 10%.

”E bine să facem în așa fel încât să evităm aglomerațiile de la ghișee, pentru că e păcat ca după ce am reușit împreună să ținem sub control această criză epidemiologică pe raza municipiului nostru, să riscăm acum, când pericolul nu a trecut încă, să ne îmbolnăvim. De aceea, rog cetățenii să țină cont de recomandările pe care le vom face și să respecte în continuare regulile de igienă și cele de distanțare socială”, a mai precizat primarul Lucian Resmeriță.