”Sunete în pandemie”, un regal muzical on-line al artiștilor Fabricii de Pian de la Petroșani

Home Cultură ”Sunete în pandemie”, un regal muzical on-line al artiștilor Fabricii de Pian de la Petroșani
”Sunete în pandemie”, un regal muzical on-line al artiștilor Fabricii de Pian de la Petroșani

Când tocmai ne obișnuisem cu o prezență constantă a tinerilor virtuozi ai Școlii de muzică ”IG Duca” de la Petroșani în spectacole și concerte de gală devenite atât de apreciate pentru publicul meloman din Valea Jiului, năpasta crizei epidemiologice a pus zăgaz și întâlnirilor muzicale ale talentaților artiști ai ”Fabricii de pian” cu iubitorii muzicii clasice din regiune.

La fel de greu le-a fost și tinerilor artiști să stea deoparte de mentorii lor, de pian și mai ales, de public. Pentru aceștia, toată perioada aceasta nu a fost însă una de vacanță prelungită și nici una de relaxare, ci dimpotrivă una de studiu intens, asiduu, individual sau cu îndrumarea în online a inimoșilor lor dascăli. Profesorul Aurelian Epuraș, inițiatorul proiectului cultural ”Fabrica de pian” și unul dintre membrii echipei de pedagogi muzicieni de la Școala de muzică ”IG Duca” din Petroșani, spune că împreună cu elevii pasionați ai acestei școli, chiar și de la distanță unii de ceilalți, s-au aflat într-o continuă interacțiune. ”Suntem în plină activitate muzicală chiar dacă #stămacasă în perioada pandemiei. Elevii Secției de Muzicã a Școlii Gimnaziale „I. G. Duca” din Petroșani au lucrat din plin în tot acest timp și sunt acum pregătiți să vină în fața admiratorilor lor cu un mesaj muzical optimist deosebit: #sănerevedemcubine”, spune prof. Aurelian Epuraș.

Astfel, rod al muncii lor pasionale, elevii ”Fabricii de pian” au înregistrat un inedit concert on-line care a fost deja urcat pe pagina de You Tube a Asociației ”Fabrica de pian” sub genericul ”Sunete în pandemie”. Vă recomandăm să vizionați acest concert virtual la finalul căruia, garantat, veți aplauda din fața ecranului prestația tinerilor muzicieni ai Văii Jiului. Și bine veți face, pentru că deși nu se văd, aplauzele virtuale sunt resimțite de aceștia chiar și dincolo de emoția inegalabilă din sala de spectacole.

Iar ambiția acestor copii minunați, precum și pasiunea dascălilor lor de a realiza acest proiect muzical, ne demonstrează, dacă mai era nevoie, faptul că proiectul ”Fabrica de pian” merge înainte spre îndeplinirea ambițiosului său obiectiv: achiziționarea din donații a unui pian de concert pentru Școala de Muzică de la Petroșani.

foto: Arhivă