Concurs foto pentru promovarea patrimoniului UNESCO din județul Hunedoara

Home Reportaj Concurs foto pentru promovarea patrimoniului UNESCO din județul Hunedoara
Concurs foto pentru promovarea patrimoniului UNESCO din județul Hunedoara

Un concurs destinat pasionaților de fotografie, având drept scop promovarea județului Hunedoara, se află în plină desfășurare pe situl Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului (www.hunedoaraturism.ro) precum și pe al paginii de turism ”Enjoy Hunedoara”.

Tematica pentru concursul de fotografie organizat în luna mai este „UNESCO în județul Hunedoara”. Tema aleasă vine ca urmare a faptului că județul nostru este singurul din România pe teritoriul căruia se află trei situri UNESCO reprezentând trei programe diferite ale prestigioasei organizații mondiale pentru educație, știință și cultură. Reamintim că pe 11 mai 2018 a fost semnat protocolul UNESCO Hunedoara între reprezentanți ai Consiliului județean Huneodara, instituția care administrează monumentul istoric ”Sarmizegetusa Regia – Grădiștea de Munte” și, de curând a preluat în administrare toate siturile cu cetăți dacice din Munții Orăștiei. Tot pe raza acestui județ se află Parcul Național Retezat – sit geografic UNESCO ce adăpostește și o Rezervație a Biosferei, și tot în acest județ se află Geoparcul Țara Hațegului, înscris recent pe harta siturilor UNESCO. Entităților UNESCO din județul Hunedoara li s-au alăturat taragotistul Pera Bulz, deținător al titlului onorific de ”Tezaur Uman Viu”.

Promovarea tuturor acestor valori turistice ale județului Hunedoara este în atenția Consiliului județean, iar concursul tematic de fotografie organizat de ADEH face parte din acest obiectiv. Toți fotografii, profesioniști sau amatori, interesați pot trimite pe e-mail o fotografie a unui monument, loc sau obiectiv UNESCO din județul Hunedoara. Fotografiile vor fi publicate pe paginile de facebook administrate de ADEH, iar fotografia care va primi cele mai multe Like-uri va fi inclusă în broșura oficială de prezentare turistică a județului Hunedoara, precum și în calendarul anului viitor.

Organizatorii anunță că pot intra în concurs fotografiile cu o rezoluție minimă de 1600×2400, care au legătură cu tema propusă și sunt trimise pe adresa adeh_hd@yahoo.com, până cel târziu în 31 mai 2020. Câștigătorul va fi anunțat pe pagina Enjoy Hunedoara la începutul lunii iunie.

Regulamentul complet al concursului se găsește la: https://www.hunedoaraturism.ro/concurs-foto

Foto: Harrison Moore / Facebook Enjoy Hunedoara