UDMR a donat peste 20.000 de măști către instituții publice din județul Hunedoara

Prin intermediul Organizației Județene Hunedoara a UDMR au fost donate, în cursul zilei de joi, 14 mai, peste 20.000 de măști chirurgicale de unică folosință către Spitalul Municipal ”Dr. Al. Simionescu” Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva, Direcția de Asistență Socială Petroșani, Direcția de Asistență Socială Lupeni, Liceul Teoretic ”Téglás Gábor” din Deva și Fundația ”Sfântul Francisc” din Deva.

”Solidaritatea între oameni și comunități este cel mai bun răspuns pe care îl putem da în situația în care ne aflăm. Din păcate, epidemia de coronavirus a lovit greu județul nostru. De aceea, sper că ajutorul cu care putem veni azi în sprijinul instituțiilor publice și de sănătate din județ, care sunt în contact direct cu cetățenii, să fie folositor, ajungând la cei care au cea mai mare nevoie”, a declarat președintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler.

Măștile distribuite de UDMR Hunedoara vor ajunge la personalul sanitar, la profesori și  la elevii Liceului Teoretic ”Téglás Gábor” care vor participa la pregătirile pentru examenul național și pentru bacalaureat, la personalul și copiii aflați în grija Fundației ”Sfântului Francisc” din Deva, dar și la persoanele în vârstă sau asistate social din Deva, Petroșani și Lupeni.

În urma acțiunilor întreprinse de UDMR, în România, au ajuns 1 milion de măști chirurgicale de unică folosință, reprezentând o donație privată, care a sosit în țara noastră cu ajutorul guvernului ungar.  Liderul UDMR Hunedoara a transmis mulțumirile sale guvernului ungar pentru sprijinul primit.

Tot în urma demersurilor UDMR, în urmă cu o lună, în România a mai sosit un transport cu măști, mănuși, haine de protecție și dezinfectante pentru cei ce se luptă cu pandemia în linia întâi: cadrele medicale din spitale și medicii de familie.