Vin peste 10 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani

Home Administrație Vin peste 10 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani
Vin peste 10 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea Liceului Tehnologic ”Retezat” din Uricani

La Uricani ajung alte peste 10 milioane de lei din fonduri europene nerambursabile, după ce ADR Vest a semnat contractul de finanțare din fonduri europene al unui proiect depus de Primăria orașului Uricani.

Potrivit primarului orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, este vorba despre un proiect așteptat de mai multă vreme, având în vedere că documentațiile au fost depuse cu mult timp în urmă. Proiectul vizează, de data aceasta, modernizarea sistemului educațional din orașul Uricani, respectiv reabilitarea și dotarea cu echipament didactic a Liceului Tehnologic ”Retezat” din orașul Uricani, în cadrul căruia funcționează, de altfel, și Școala Gimnazială nr.2 Uricani. ”În cadrul acestui proiect care fost semnat zilele trecute cu reprezentanții ADR Vest, organismul financiar prin care este asigurată finanțarea, va fi refăcut corpul de clădire al liceului de pe strada Republicii nr. 16 (Sp+P+2E, 2.418,34 mp). Sunt prevăzute: refacerea anvelopei termoizolante, înlocuirea ferestrelor cu ferestre fonoizolatoare și tâmplărie din PVC, refuncționalizări de spaţii, modernizarea grupurilor sanitare și realizarea de grupuri sanitare suplimentare, înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare şi termice, înlocuirea ușilor interioare, modernizarea finisajelor – pardoseli și pereți, a tavanelor și corpurilor de iluminat, instalarea de sisteme de stingere/ detecție a incendiilor și de supraveghere video, crearea de facilități pentru persoane cu dizabilități locomotorii, dotarea cu mobilier și materiale didactice, precum şi amenajări exterioare – împrejmuirea terenului de sport, modernizarea tribunelor și a suprafeței de joc”, explică primarul Dănuț Buhăescu.

În plus, arată edilul, o altă componentă a proiectului vizează reabilitarea parcului din zona Primăriei orașului Uricani şi al Poliţiei Uricani. ”Aici se vor amenaja trei locuri de joacă pentru copii, se vor realiza alei pietonale, se vor amplasa pergole, bănci și coșuri de gunoi, vor avea loc diferite reparaţii etc.”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru toate aceste investiții, care vor începe în cursul acestui an, municipalitatea de la Uricani are la dispoziție fonduri europene în valoare totală de 10,88 milioane lei, din care 10,66 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, asigurată prin programul Regio -POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.

Durata de implementare a acestui proiect, care va avea ca scop modernizarea uneia din unitățile de învățământ reprezentative din orașul Uricani, este de 32 de luni.

Primarul orașului Uricani spune că acesta nu este însă singurul proiect care are ca obiectiv modernizarea sistemului educațional din orașul Uricani. ”Am investit în educație, în școlile și grădinițele din Uricani, și până acum și vom căuta să facem acest lucru în continuare. După cum se știe, am modernizat Grădinița din orașul vechi, școala de la Câmpu lui Neag, lucrăm în prezent și la construcția unei noi grădinițe în orașul nou, în spatele blocului 13. Finalizarea acesteia ne va permite să mutăm clasele de grădiniță care funcționează în prezent în sediul Școlii gimnaziale nr. 2, iar odată ce vom reuși acest lucru vom putea depune, cu șanse mari de eligibilitate, un proiect de investiții, tot pe fonduri europene, care va avea ca obiectiv modernizarea și dotarea Școlii gimnaziale nr.2. Și mai avem în vedere și alte proiecte prin care să creștem calitatea actului de învățământ din orașul nostru”, ne-a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.