Singura zonă metropolitană din județul Hunedoara este Deva-Hunedoara

Home Stiri la zi Singura zonă metropolitană din județul Hunedoara este Deva-Hunedoara
Singura zonă metropolitană din județul Hunedoara este Deva-Hunedoara

Potrivit unei informări a Instituției Prefectului județului Hunedoara, la nivelul județului nostru singura zonă metropolitană constituită în baza prevederilor legale în vigoare este ”Zona Metropolitană Deva-Hunedoara”.

Având la bază prevederile Legii nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național și ale Legii administrației publice locale nr. 215/2011, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2008 s-a constituit „Zona metropolitană Deva – Hunedoara”, formată din: Municipiile Deva, Hunedoara precum și Consiliul Județean Hunedoara, din orașele Simeria și Călan și din comunele Băcia, Cârjiți și Peștișu Mic.

Precizările vin în contextul în care începând cu data de 15 mai 2020, pe fondul declarării Stării de Alertă, pentru deplasarea persoanelor în interiorul localității/zonei metropolitane nu este nevoie de completarea și prezentarea “DECLARAȚIEI PE PROPRIE RĂSPUNDERE”.

Reprezentanții Prefecturii Hunedoara precizează că dacă vă deplasați în alte localități decât între cele menționate mai sus ca făcând parte din Zona Metropolitană ”Deva-Hunedoara” este necesară  completarea și prezentarea, în caz de control, a „Declarației pe propria răspundere”.