Lucrări de întreținere și investiții pe drumurile județene cu impact turistic din Hunedoara

Home Administrație Lucrări de întreținere și investiții pe drumurile județene cu impact turistic din Hunedoara
Lucrări de întreținere și investiții pe drumurile județene cu impact turistic din Hunedoara

Autoritățile județene au demarat, zilele trecute, programul de întreținere și reparație a drumurilor județene, după ce au fost semnate contractele de execuție cu firmele care au câștigat licitația organizată pentru acest tip de lucrări de către Consiliul județean Hunedoara.

Pe mai multe porțiuni de drum, se lucrează deja iar președintele Consiliului județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora și administratorul public, Costel Avram au vrut să se asigure că lucrurile merg în mod corespunzător, motiv pentru care au efectuat vizite inopinate pe șantierele de acest fel din județul Hunedoara.

Potrivit acestora, primele drumuri care au intrat în reparație anul acesta sunt acele sectoare de drumuri județene care duc spre zone cu potențial turistic ridicat. Unul dintre cele mai importante drumuri de acest fel este DJ 705, care asigură legătura din DN7, respectiv din A1 către stațiunea balneoclimaterică Geoagiu Băi. ”Am fost prezenți la Geoagiu, pe DJ 705, alături de președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora și de primarul orașului, Vasile Cărăguț, pentru a verifica stadiul lucrărilor pe care le-am demarat aici pe programul de întreținere al drumurilor județene din acest an. Considerăm că acest drum este unul deosebit de important mai ales în contextul în care ne dorim cu toții ca, odată cu deschiderea sezonului estival, să vină turiștii. Constructorul ne-a asigurat că va finaliza lucrările în termen de două săptămâni”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

O altă lucrare de interes major în ceea ce privește reabilitarea infrastructurii rutiere județene este DJ 687 Călan – Hunedoara, unde Consiliul județean Hunedoara derulează o investiție din fonduri europene, în valoare de 7 milioane de euro, investiție care vizează modernizarea acestei artere rutiere deosebit de importante care va asigura accesul turiștilor din DN 66 către obiectivele turistice din Ținutul Pădurenilor și Țara Hațegului, dar și către Castelul Corvinilor de la Hunedoara și alte obiective turistice din județ. Aici, după cum precizează administratorul public Costel Avram, după un debut al proiectului cu destul de multe probleme și sincope, din discuțiile cu constructorul, există acum premisele necesare pentru ca lucrările la acest drum să fie finalizate chiar înainte de termen. Drumul are în acest moment un progres fizic de 35% și un progres financiar de 10%.

Și în Valea Jiului, lucrările la principalul proiect de investiții în infrastructura rutieră derulat de CJH în stațiunea turistică Parâng din Petroșani avansează conform graficului, lucrările fiind finalizate deja în proporție de peste 60%, iar constructorul dă asigurări că acestea vor fi gata înainte de termenul stabilit în contract.