Spitalul Municipal Lupeni, între primele din țară care au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva COVID-19

Home Administrație Spitalul Municipal Lupeni, între primele din țară care au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva COVID-19
Spitalul Municipal Lupeni, între primele din țară care au aplicat pentru finanțarea europeană a dotărilor împotriva COVID-19

Potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Fondurilor Europene, primele spitale care au depus cereri pentru decontarea cheltuielilor echipamentelor medicale din fonduri europene din apelul special lansat vineri, 15 mai 2020, sunt Spitalul Municipiului Lupeni și Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni ”din București.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță recunoaște că a urmărit cu maximă atenție apariția acestei axe speciale de finanțare din fonduri europene, derulată de Ministerul Fondurilor Europene, fiind pregătit pentru a urca în platforma MySMIS care gestionează acest tip de programe, un proiect necesar pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale  precum și al pacienților de la Spitalul Municipal Lupeni, lupta împotriva pandemiei cu virusul COVID-19 și nu numai, conștient de faptul că tratarea cazurilor de îmbolnăviri cu acest virus necesită aparatură și echipamente performante.

”Am depus o cerere pentru obținerea unei finanțări prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, pentru proiectul ” Extindere si dotare A.T.I. Spital Municipal Lupeni, care după cum se știe este declarat spital suport pentru pacienți COVID-19 confirmați pozitiv. Am făcut acest lucru încă din prima zi în care acest program a fost deschis pe platforma MySMIS și am aflat astăzi, nu fără o oarecare surprindere, dar în mod categoric cu bucurie, că Ministerul Sănătății a confirmat oficial că Spitalul municipal Lupeni și Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București sunt primele din România care au aplicat pentru acest program european”, explică primarul Lucian Resmeriță.

Acesta este convins de pe acum că proiectul depus de administrația lupeneană pentru atragerea unei finanțări din fonduri europene cu care va fi achiziționată aparatură medicală pentru dotarea secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, se va bucura de finanțarea necesară din fonduri europene. După cum se știe, inițial, Primăria municipiului Lupeni, tot la inițiativa primarului Lucian Resmeriță, a decis să suplimenteze bugetul unității medicale cu 3.000.000 de lei din fonduri de la bugetul local al municipiului Lupeni, însă proiectul depus acum pe fonduri europene va aduce fonduri în valoare totală de nu mai puțin decât 16.471.000 lei, bani care vor fi utilizați pentru achiziția de echipamente medicală, în mod special pentru dotarea Secției ATI, dar și pentru efectuarea unor lucrări de extindere a acestei importante secții medicale din cadrul Spitalului Municipal Lupeni.

Ministerul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a precizat că în maximum o lună de zile, vor fi parcurse toate etapele de evaluare a proiectelor depuse, astfel încât spitalele să aibă rapid semnate contractele de finanțare.

Pentru autoritățile administrației de la Lupeni, preocupările pentru sănătatea cetățenilor au constituit o prioritate, de-a lungul timpului la Spitalul Municipal Lupeni fiind realizate importante investiții și achiziții de echipamente medicale moderne, pentru tratarea bolilor. primarul Lucian Resmeriță spune că astfel de demersuri vor fi făcute și în perioada următoare, pentru că Lupeniul merită să aibă un spital la standarde europene, atât din punct de vedere al infrastructurii cât mai ales al dotărilor, astfel încât actul medical care poate fi acordat aici cetățenilor din Lupeni și din Valea Jiului să fie unul de cea mai bună calitate.