Sprijin din partea Consiliului local Petroșani pentru Teatrul ”Ion D. Sîrbu”

Home Cultură Sprijin din partea Consiliului local Petroșani pentru Teatrul ”Ion D. Sîrbu”
Sprijin din partea Consiliului local Petroșani pentru Teatrul ”Ion D. Sîrbu”

Municipalitatea din Petroșani va susține financiar Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Valea Jiului cu suma de 20.000 de lei, banii fiind necesari pentru contractarea serviciilor de asistență și scriere a unui proiect cultural pe care instituția culturală dorește să-l implementeze.

Proiectul, intitulat ”Occident Express – Migrația tinerilor din Valea Jiului” abordează o temă de maximă actualitate, iar tocmai de aceea reprezentanții Primăriei din Petroșani consideră că merită susținut de comunitate. Proiectul cultural este benefic deoarece abordează problema migrației, în special în rândul tinerilor. Teatrul oferă modele și tipare pentru situații de viață complexe, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili atunci când este vorba de preluarea unor modele specifice actuale. Pentru că cei de la teatru nu au găsit susținere la Consiliul județean, am decis să le întindem noi o mână și să cofinanțăm acest important proiect. Mulțumesc tuturor consilierilor din Consiliul Local Petroșani pentru sprijinul acordat acestui proiect de hotărâre”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. 

Proiectul ”Occident Express – Migrația tinerilor din Valea Jiului”  are o valoare de 200.000 de euro, suma fiind nerambursabilă, iar banii provin din fonduri norvegiene prin programul RO-Cultura – dezvoltat de Ministerul Culturii.