Autoritățile promit ”reparații masive” pe drumul național 7A Petrila-Obârșia Lotrului

Home Administrație Autoritățile promit ”reparații masive” pe drumul național 7A Petrila-Obârșia Lotrului
Autoritățile promit ”reparații masive” pe drumul național 7A Petrila-Obârșia Lotrului

De câteva zile bune, drumarii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri Timișoara, acționează pe porțiunea din județul Hunedoara a DN 7A Petrila-Obârșia Lotrului-Voineasa, respectiv pe sectorul de drum din Cheile Jiețului și până dincolo de Mănăstirea Jieț, la limita cu județul Vâlcea.

Drumul, considerat unul de impact turistic, având în vedere că leagă Valea Jiului de Transalpina, cea mai înaltă șosea din România, este de ani de zile lăsat în paragină, modernizarea acestuia, promisă de mai multe ori, fiind blocată și acum de probleme juridice, în instanță. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram spune că, deși acest drum nu intră în responsabilitatea Consiliului județean, a făcut demersuri încă din primăvara anului trecut pentru a trece acest drum de la Regionala de Drumuri Craiova la cea de la Timișoara, astfel încât el să poată fi măcar reparat și întreținut. ”Acest drum a fost luat de la Direcția de Drumuri Timișoara, cu ani în urmă de către Ludovic Orban, care era pe atunci ministru al Transporturilor, și trecut la Regionala Craiova astfel încât cei care lucrau pe atunci la asfaltări pe Transalpina să-l poată prelua în programul de investiții, fără licitație. Din păcate, nu s-a asfaltat nimic pe acest drum, iar banii care au fost alocați pentru modernizarea lui au fost utilizați pe un alt sector de drum, motiv pentru care există și în prezent un litigiu al statului cu firma respectivă. Împreună cu deputatul Laurențiu Nistor am reușit să facem demersurile legale pentru ca acest sector al DN 7A să revină la Regionala de Drumuri Timișoara, iar cei de acolo au prins în bugetul lor fonduri pentru efectuarea unor reparații absolut necesare dar și pentru întreținerea acestui drum, în condițiile în care până la finalizarea procesului aflat pe rol, nu se poate atribui un nou contract pentru investiții în modernizarea acestuia”, a declarat Costel Avram.

Miercuri, 3 iunie 2020, pe șantierul de reparații al drumului național 7A în Cheile Jiețului au fost prezenți, pentru o evaluare în teren a situației, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri Timișoara – ing. Horațiu Mircea Simion, prefectul județului Hunedoara – Vasilică Potecă dar și primarul orașului Petrila – Vasilică Jurca. Acesta din urmă a declarat că, până în toamnă, drumarii vor lucra intens la acest drum, pentru efectuarea unor reparații majore, astfel încât drumul să fie practicabil pe timpul acestei veri, dar și la iarnă. ”După mai multe insistențe la Direcția Regională de Drumuri Timișoara, precum și la Instituția Prefectului județului Hunedoara, am avut vizita în teren pe DN7A (Cheile Jiețului) a directorului general regional, ing. Horațiu Mircea Simion și a prefectului județului Hunedoara, domnul Vasilică Potecă, care ne-au dat asigurări că în următoarea perioadă se vor face reparații majore la sectorul de drum DN7A. Din păcate, am aflat din nou că la investiția inițială nu se poate lucra, pentru că încă există un litigiu cu firma STRACO, cea care câștigase anterior lucrările. Am primit asigurări că până în această toamnă acest sector de drum va avea îmbunătățiri majore prin reparațiile cu mixtură asfaltică pe care le vor efectua, tasări locale și reparații cu stropiri succesive, lucrări conduse și executate de Secția Drumuri Naționale Deva”, a declarat Vasilică Jurca, primarul orașului Petrila.

Directorul D.R.D.P. Tmişoara, Horaţiu Simion, a precizat că sunt prevăzute reparaţii asfaltice pe 13.400 mp, totodată, în anumite zone vor fi amplasaţi parapeţi de beton pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.