Cristian Resmeriță: ”Rușine PNL ! Premierul Orban anunță că nu se majorează pensiile conform legii”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Rușine PNL ! Premierul Orban anunță că nu se majorează pensiile conform legii”
Cristian Resmeriță: ”Rușine PNL ! Premierul Orban anunță că nu se majorează pensiile conform legii”
În opinia senatorului PSD Cristian Resmeriță, partidul aflat în prezent la putere, PNL, prin liderii săi, demonstrează zi de zi că nu doar că nu sunt preocupați de problemele reale ale românilor, dar prin deciziile pe care le iau, la nivel guvernamental, se dovedesc a fi de fapt împotriva românilor.
În argumentarea afirmației sale, senatorul social-democrat aduce chiar declarațiile premierului Ludovic Orban, liderul național al PNL. După declarațiile controversate privind perspectivele sumbre ale sectorului minier din România, premierul Orban a venit marți, 2 iunie 2020, tot într-un interviu acordat unui post de televiziune, cu o altă veste proastă pentru români, precizând că este exclusă o majorare a pensiilor, în acest an, cu procentul de 40%, prevăzut de lege.
Afirmația Primului Ministru este din nou taxată dur de senatorul Cristian Resmeriță, cel care este autor al mai multor inițiative legislative privind recalcularea unor drepturi de pensie pentru diverse categorii socio-profesionale, dar și unul dintre susținătorii 129/2019 prin care s-a decis majorarea punctului de pensie pentru toți pensionarii din țara noastră.
PNL a decis să nu respecte legea, iar declarațiile premierului Ludovic Orban în acest sens sunt cât se poate de clare și explicite. Este de pe acum evident că acest Guvern nu va respecta Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40%.  Eu cred că este o mare nedreptate și o mare rușine ceea ce face această guvernare PNL cu oamenii care sunt ieșiți la pensie. Să nu uităm  că acești oameni, de care-și bate joc acest guvern, sunt până la urmă părinții și bunicii noștri, cei care au construit Valea Jiului, Hunedoara și România. Ceea ce este mai grav este că nu e pentru prima oară când liberalii procedează în așa fel, în dispreț total față de români. Numai o guvernare PNL poate să își bată joc de acești oameni în asemenea hal ! Rușine, PNL !”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.
Acesta se declară convins că, așa cum s-a întâmplat și în cazul luării sale de poziție cu privire la declarațiile premierului cu privire la închiderea totală a mineritului, și de data aceasta se vor găsi oameni politici care să-i ia apărarea liderului PNL, fapt care nu face decât să confirme disprețul liberalilor față de oameni, chiar și față de cei pe care-i reprezintă și care le-au dat votul pentru a-i alege primari, consilieri sau parlamentari. ”Mă aștept, desigur, ca domnul Heiuș sau domnul David sau domnul Ridzi să vină acum și să spună că evidența disprețului pe care Guvernul PNL îl manifestă față de pensionarii din România e doar o fantasmă politică de-a mea. Mă aștept ca acești domni să vină și să spună că de fapt premierul nu a spus, în direct și la oră de vârf, la televizor, că nu va respecta legea și nu va majora pensiile cu 40%, ci că, dimpotrivă va face acest lucru, dar nu acum, ci la… Sfântul Așteaptă ! Mă aștept de fapt la orice, pentru că de la liberali te poți aștepta la orice. Din păcate te poți aștepta doar la orice e rău, că de ceva bun încă n-au demonstrat a fi în stare. De aceea, continui să cred că acest Guvern trebuie să plece”, mai spune senatorul Cristian Resmeriță.
Mai mult, parlamentarul social-democrat se așteaptă ca, astăzi sau în zilele următoare, Premierul Orban să vină și să spună, în aceeași notă de dispreț față de lege și față de cei cărora li se adresează legile acestei țări, că nu va dubla nici alocațiile copiilor de la 1 iulie 2020, așa cum prevede o lege pe care deja au nesocotit-o odată, amânând punerea acesteia în aplicare cu aproape o jumătate de an.