Măsuri luate de CJH pentru redeschiderea „urgențelor” de la Călan și Ilia

Home Administrație Măsuri luate de CJH pentru redeschiderea „urgențelor” de la Călan și Ilia
Măsuri luate de CJH pentru redeschiderea „urgențelor” de la Călan și Ilia

Locuitorii din zonele Călan și Ilia vor avea din nou asistență medicală de urgență. Conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara a cerut reprezentanților Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva să identifice soluțiile care să facă posibilă redeschiderea punctelor de lucru ale Unității de Primiri Urgențe.

În acest scop, marți, 9 iunie 2020, la sediul CJ Hunedoara a avut loc o întâlnire convocată de președintele Mircea Flaviu Bobora și administratorul public al județului, Costel Avram, în cadrul căreia au fost analizate soluțiile necesare pentru redeschiderea punctelor de lucru ale Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Călan și Ilia.

Astfel, în prezența reprezentanților primăriilor din Călan (Adrian Filip Iovănesc – primar), Dobra (Ovidiu Pădurean – primar), Gurasada (Silviu Nan – primar) și Ilia (Costică Sava – viceprimar), conducerea SJU Deva și-a luat angajamentul de a căuta cele mai bune soluții pentru ca locuitorii acestor zone să beneficieze în scurt timp, din nou, de servicii medicale de urgență la cele două puncte de lucru.

Cele două unități au fost închise în luna martie a acestui an, imediat după declararea stării de urgență pe teritoriul României, respectiv includerea SJU Deva în lista spitalelor care tratează exclusiv pacienți confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Ulterior a fost declarată starea de alertă și, din luna mai, SJU Deva a fost inclus pe lista spitalelor suport Covid-19. În toată această perioadă, medicii specializați în urgențe au fost mobilizați la Deva și, de atunci, își desfășoară activitatea exclusiv la UPU Deva, unde toți pacienții sunt preluați/triați prin UPU.

În perspectiva scoaterii SJU Deva din lista spitalelor suport Covid-19, în acest sens existând deja demersuri făcute, dar și având în vedere că starea de alertă pe teritoriul României va fi ridicată cel mai probabil săptămâna viitoare, personalul medical își poate desfășura din nou activitatea și la punctele de lucru de la Călan și Ilia.

Managementul SJU Deva va prezenta joi, 11 iunie 2020, conducerii CJ Hunedoara un plan pentru redeschiderea celor două puncte de lucru.