Inundațiile din jumătatea nordică a județului Hunedoara pun în alertă maximă efectivele ISU

Home Stiri la zi Inundațiile din jumătatea nordică a județului Hunedoara pun în alertă maximă efectivele ISU
Inundațiile din jumătatea nordică a județului Hunedoara pun în alertă maximă efectivele ISU

Efectivele I.S.U. Hunedoara sunt în alertă maximă în urma codului roşu hidrologic cu incidenţă în zona râurilor Mureş şi Strei şi a afluenţilor acestora.

Scurgerile importante pe versanţi şi viiturile rapide pe râurile mici generate de ploile abundente şi insistente au produs inundaţii în 24 de localităţi, aproape 150 de gospodării fiind afectate. Localităţile afectate de viituri se află în zona Orăştie şi Călan, în apropierea mai multor afluenţi ai Streiului, dar şi în zona Deva şi Brad.

Peste 120 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad intervin în sprijinul oamenilor cu toată tehnica disponibilă pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă. Au început operaţiunile de extragere a apei din beciuri şi anexe, pompierii fiind coordonaţi din teren de şeful inspectoratului şi prefectul judeţului Hunedoara.

Porţiuni din DJ 668 şi drumul comunal spre Dâncu Mic au fost spălate şi deteriorate de torenţi.

Reprezentanții ISU Hunedoara fac un apel către oameni să nu se expună pericolului şi să urmeze întocmai recomandările autorităţilor, la nevoie. Codul roşu hidrologic expiră la ora 14, însă de la ora 12 până mâine la ora 14 este activă avertizarea hidrologică, cod portocaliu, valabilă pentru Crişul Alb şi afluenţii râului Mureş.