Horia Mihail readuce la Deva “Pianul călător”, pentru concertul ”Beethoven 250”

Home Cultură Horia Mihail readuce la Deva “Pianul călător”, pentru concertul ”Beethoven 250”
Horia Mihail readuce la Deva “Pianul călător”, pentru concertul ”Beethoven 250”

Turneul Național “Pianul călător”, susținut de apreciatul artist Horia Mihail revine și în acest an la Deva, într-un inedit eveniment cultural care se va desfășura în aer liber, luni, 29 iunie 2020.

Recitalul va avea loc pe esplanada Pro Arte a Colegiului Național ”Decebal” din Deva, luni, 29 iunie 2020, de la ora 19:00. Accesul la eveniment se face pe bază de invitație. Invitațiile se pot ridica de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00.

Ediția din acest an a Turneului Național ”Pianul călător” (a X-a) este dedicată compozitorului Ludwig van Beethoven, la 250 de ani de la nașterea sa. Publicul prezent la eveniment va putea asculta partituri celebre din nemuritoarea creație a titanului de la Bonn, precum:
* Sonata pentru pian nr. 14 op. 27 nr. 2 în do diez minor „Sonata lunii” – partea I;
* Sonata nr. 21 pentru pian op. 53 “Sonata Waldstein”;
* 32 Variațiuni în do minor pe o temă originală WoO 80;
* „Für Elise” bagatelă pentru pian în la minor WoO 59;

Evenimentul artistic ”Pianul călător” a pornit de la o poveste descoperită în cărțile de istoria muzicii – povestea turneului lui Franz Liszt, din 1846-1847, prin ceea ce avea să devină mai târziu România.  Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de orașe din țară însoțit de pianul călător. În prezent, pianele călătoare puse la dispoziție de Radio România sunt încredințate comunităților din Tulcea, Caracal, Deva, Alba-Iulia și Roman. Concertele vor avea loc în aer liber, în perioada 24 iunie – 5 iulie, în șapte orașe din România.

Informații suplimentare privind concertul ”Beethoven 250” susținut de pianistul Horea Mihail la Deva se pot obține la numărul de telefon 0354.408.908.