Cristian Resmeriță: ”Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români!”

Home Politică Cristian Resmeriță: ”Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români!”
Cristian Resmeriță: ”Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români!”

Senatorul PSD de Hunedoara Cristian Resmeriță, președinte executiv al Organizației județene PSD Hunedoara apreciază că zi de zi Guvernul liberal condus de Ludovic Orban continuă să demonstreze că este iresponsabil față de români. În opinia acestuia, o nouă dovadă în acest sens constă în decizia Primului Ministru de a ataca la Curtea Constituțională legea privind dublarea alocațiilor de stat pentru copii, care ar fi trebuit să intre în vigoare la data de 1 iulie, după ce a același guvern a amânat deja odată punerea în aplicare a acestei prevederi legale.

”Mi se pare inadmisibil ceea ce face PNL-ul în acest moment cu referire la alocațiile copiilor. Sunt foarte multe familii de români care suferă pentru că PNL nu pune în aplicare această lege. Vă dau ca exemplu doar situația unei familii cu doi copii care, prin decizia luată de premierul României de a refuza punerea în aplicare a unei decizii adoptate de Parlamentul României, pierde lunar 300 de lei. După ce am văzut atitudinea similară a guvernării liberale și în ceea ce privește Legea privind majorarea pensiilor, și în ceea ce privește majorarea salariilor profesorilor, și în ceea ce privește atitudinea față de mineri și minerit, pentru mine și pentru foarte mulți români este cât se poate de clar că Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de oameni ! Îmi este rușine cu acest Guvern PNL al României”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Legea privind dublarea alocațiilor pentru copii de la 150 de lei la 300 de lei lunar pentru fiecare copil a fost adoptată de Parlament la propunerea PSD. Guvernul a decis amânarea punerii în aplicare a acestei prevederi legale până la 1 august, însă Parlamentul a respins OUG 2/2020 care prevedea prorogarea termenului de aplicare a legii privind majorarea alocațiilor de stat pentru copii, obligând astfel Guvernul să pună în aplicare legea de la 1 iulie. Numai că Guvernul a decis să atace acum legea la Curtea Constituțională, motivând că nu este precizată și sursa de finanțare a acestei măsuri și, în consecință, legea nu poate fi aplicată.

Senatorul PSD Cristian Resmeriță reamintește că, în urmă cu aproape doi ani, PNL a solicitat în mod similar în Parlament majorarea alocațiilor pentru copii, iar Guvernul social-democrat de la acea vreme, condus de Viorica Dăncilă, s-a conformat și a găsit resursele financiare pentru a pune în aplicare o lege în folosul celor mai tineri dintre cetățenii României. ”Privind chiar și comparativ atitudinea pe care, pe tema necesității creșterii cuantumului alocațiilor de stat pentru copii, au avut-o guvernarea PSD și acum guvernarea PNL, singura mea concluzie vine dintr-un citat elocvent al marelui nostru poet Mihai Eminescu. Acesta spunea: ”Cine vrea să realizeze ceva cu adevărat, caută mijloace ! Cine nu vrea, caută scuze!”, a mai spus senatorul Cristian Resmeriță.