Nouă medii de 10 în județul Hunedoara la Evaluarea Națională

Home Educație Nouă medii de 10 în județul Hunedoara la Evaluarea Națională
Nouă medii de 10 în județul Hunedoara la Evaluarea Națională

Nouă elevi din județul Hunedoara au reușit să obțină media generală 10 (zece) la primul lor examen, potrivit raportului publicat luni, 22 iunie, după finalizarea primei etape a examenului de Evaluare Națională din acest an.

Cele 9 medii generale de excelență aparțin unor elevi de la următoarele unități de învățământ gimnazial: Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” Hațeg, Școala Gimnazială Călan, Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” Deva (cu patru note de 10), Colegiul Național Pedagogic ”Regina Maria” Deva (cu două note de 10).

De asemenea, în județul Hunedoara au fost consemnate peste 350 de note peste 9 (nouă) la Evaluarea Națională.

Rezultatele sunt în general bune și la nivel național, evidențiind o creștere a gradului de promovare a examenului cu 3% față de anul precedent, în ciuda condițiilor speciale în care s-au pregătit elevii. Astfel, potrivit rezultatelor prezentate de Ministerul Educației,  76.1% dintre candidații care au sustinut EN au obținut medii mai mari sau egale cu 5(cinci). Rezultatele sunt cu atât mai apreciabile cu cât, la nivel național, 839 de candidați au obținut media 10, 4.587 de candidați au obținut nota 10 la Limba și literatura română iar 3.251 de candidați au obținut nota 10 la Matematică.

Felicitări, tuturor absolvenților de gimnaziu care au trecut cu brio examenul de Evaluare Națională și succes în înscrierea la Liceu.

Rezultatele de la examenul de Evaluare Națională din toată țara sunt disponibile urmând linkul următor: http://www.evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx